Găteşte cu cel mic: Rulouri cu ricotta şi şuncă
Oferă-i copilului tău bucuria de a găti alături de tine şi preparaţi împreună reţete simple şi savuroase. Profită de concediu pentru a-l lăsa pe cel mic să se distreze gătind reţete pe care le va adora.
Îţi propunem o reţetă savuroasă de rulouri cu ricotta şi şuncă.
Ingrediente:
• 1 foaie dreptunghiulară de foitaj
• 250 g ricotta
• 4-5 felii subţiri de şuncă de Praga
• 1 ou
• sare
• piper
Cum se prepară rulourile cu ricotta şi şuncă:
Pune ricotta bine scursă într-un vas, adaugă sare şi piper după gust şi oul întreg. Amestecă cu lingura până se omogenizează.
Aşază aluatul de foietaj pe masa pudrată cu puţină făină şi întinde-l cu făcăleţul, pudrat şi el cu făină.
Unge aluatul cu crema de ricotta, lăsând marginile foii neunse, şi deasupra aşază feliile de şuncă de Praga.
Rulează aluatul şi strânge marginile cu degetele. Taie rulouri groase cam de două degete şi pune-le în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200oC, pentru 20-25 de minute. Serveşte-le când sunt călduţe.
Sunt foarte gustoase!
Sfat: Mama te poate ajuta să tăi rulourile şi să le coci.
Sursa: „Rețete pentru micile gospodine” – Laura Adamache, editura Sian.
Sursa: acasa.ro
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani
Dieta lui Cristiano Ronaldo ca să fie în forma vieții lui, la 35 de ani. De câte ori pe zi mănâncă și alimentele „secrete”