03:47:04 27.04.2024
Stiri

PETIȚIE adresată autorităților: Dmitri Rogozin, PERSONA NON GRATA în R. Moldova. „Are mâinile PĂTATE de sânge!”

Politică 24.07.2017 17:00 Vizualizări6187 Autor: Ziarul National
PETIȚIE adresată autorităților: Dmitri Rogozin, PERSONA NON GRATA în R. Moldova. „Are mâinile PĂTATE de sânge!” Daily Mail


Mai mulți reprezentanți ai societății civile din R. Moldova au făcut public astăzi un apel adresat autorităților din R. Moldova prin care le solicită să pună capăt finanțării regimului separatist și să-i aplice vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, interdicție de a intra pe teritoriul R. Moldova.

Semnatarii apelului, printre care Igor Munteanu de la IDIS „Viitorul”, analistul Oazu Nantoi, Arcadie Barbăroșie, directorul IPP, Ion Manole de la „Promo-Lex” și fostul șef al delegației moldovenești în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu, se arată revoltați de ultimele declaraţii ale lui Dmitri Rogozin și preocupați de continuarea exercițiilor militare și acțiunile autorităţilor separatiste din regiune transnistreană, susţinute în mod deschis de către autorităţi de nivel înalt ale Federaţiei Ruse.

Autoritățile R. Moldova sunt îndemnate, de asemenea, să se alăture interdicțiilor internaționale pe numele lui Rogozin.

Semnatarii apelului cheamă toți cetățenii de bună credință să semneze o petiție prin care cer declararea lui Dmitri Rogozin, care urmează să participe în această săptămână la manifestațiile de la Tiraspol dedicate celor 25 de ani de activitate a misiunii de pacificare din raioanele de est, persona non grata în Republica Moldova.

Vedeți mai jos textul integral al petiției pe care o puteți semna AICI:

„Este timpul să spunem „STOP!” oricăror vizite ale sponsorului separatismului din Republica Moldova, susținătorul deschis al războiului hibrid contra cetățenilor țării noastre. Motivăm acest demers prin faptul că,

1. Dmitri Rogozin a participat personal la insurecția militară contra autorităților constituționale ale Republicii Moldova din 1992, numărându-se printre cei care au luptat de partea trupelor separtiste, care-au cauzat crime și suferințe, imposibil de recuperat. Mâinile lui sunt pline de sânge!

2. Dmitri Rogozin continuă să ameninţe în mod deschis şi obraznic cu razboi cetățenii Republicii Moldova, susținând militar şi politic regimul separatist de la Tiraspol, încălcând cu brutalitate convențiile și dreptul internațional, inclusiv prevederile Tratatului Politic semnat între RM și Federația Rusă, astfel sfidând în mod direct cetăţenii şi autărităţile Republicii Moldova. Tolerarea acțiunilor sale înseamnă lașitate!

3. În repetate rânduri, Dmitri Rogozin a pus la îndoială suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, susţinând direct și explicit separatismul militarist şi administrația separatistă de la Tiraspol, provocând revolta legitimă a cetățenilor moldoveni. Este timpul să-i închidem ușa în nas!

4. Cerem autorităţilor Republicii Moldova asocierea la sancţiunile internaţionale în privinţa lui Dumitru Rogozin. Suntem categoric împotriva accesului acestui demntiar rus pe teritoriul Republicii Moldova, care subminează direct cetăţenii şi autorităţile şi nu în ulştimul timp memoria eroilor căzuţi pentru integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova! Neglijarea petiției va însemna că autoritățile încuviințează actele lui.

5. Solicităm denunțarea funcției de „reprezentant al președintelui Federației Ruse pentru Transnistria” pe care pretinde că o exercită Dmitri Rogozin – o etichetă falsă, manipulatoare și sfidătoare, care sugerează că RM ar fi acceptat vreodată transmiterea în custodia sau jurisidcția Federației Ruse a controlului asupra unei regiuni care aparține R. Moldova de drept. Este timpul să eliminăm această etichetă calomnioasă!

6. Cerem insistent autorităților R. Moldova să se abțină de la orice acțiuni de celebrare a celor 25 ani de la instalarea Operației de menținere a păcii (PKO), care nu a servit niciodată standardelor pretinse, apliniindu-se instrumentelor de șantaj și susținere a separatismului transnistrean, în detrimentul intereselor R. Moldova.

7. Lansăm această petiție către toți cetățenii Republicii Moldova, către liderii și membrii organizațiilor societății civile, către mediul academic, partidele politice, biserică, sindicate, autorități locale și centrale, mass media, din țară și din străinătate, să susțină această petiție ca un demers moral contra adevăraților sponsori ai separatismului transnistrean.

Sancționarea sponsorilor regimului separatist ar trebui să însemne un pas corect în direcția recuperării controlului asupra regiunii transnistrene. Este momentul în care jumătățile de măsură ori neglijarea acestui demers cetățenesc va demonstra consecvența sau lipsa de consecvență a autorităților”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md