05:24:15 26.04.2024
Stiri

VIDEO // COPIII, într-un spot social despre siguranța traficului rutier

Social 09.06.2015 10:53 Vizualizări961 Autor: Victoria Bortă


Un spot video social „Periculos la școală, periculos acasă!”, realizat la inițiativa copiilor privind siguranța în traficul rutier, a fost lansat în premieră în R. Moldova.

Potrivit Ministerului Sănătății, filmul scurt prezintă istoria unui grup de elevi de la Liceul „Chiril și Metodiu” din Chișinău și a eroului principal, micuțul Laurențiu, care au decis să facă auzită îngrijorarea pentru viața și sănătatea lor, atunci când riscurile în traficul rutier îi urmăresc la fiecare pas, în calea lor spre școală și spre casă.

Cea mai periculoasă, evident, este călătoria cu transportul public.

Organizația Mondială a Sănătății în Moldova, Alianța Globală a ONG-urilor pentru Siguranță Rutieră și Automobil Club din Moldova au dat posibilitate copiilor din Moldova să facă apel către societate, autorități și mass-media printr-un spot video cu scopul de a acorda mai multă atenție problemei siguranței rutiere și de a acționa.

Grupul de elevi de la Liceul „Chiril și Metodiu” a fost activ implicat în dezvoltarea ideii și procesului de realizare a filmului. Scenariul a fost elaborat de către Nicolae Radiola de la Școala Securității a SPCSE al MAI.

În lume, anual își pierd viața mai mult de 186 de mii de copii din cauza accidentelor rutiere. În R. Moldova, anul trecut și-au pierdut viața 20 de copii, iar alții 391 au fost grav traumatizați.

În perioada 4-10 mai curent, în toate țările s-a desfășurat cea de-a Treia Săptămână Globală ONU pentru Siguranța Rutieră.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md