01:44:42 02.05.2024
Stiri

România oferă 15 milioane de euro pentru protecția mediului din R. Moldova

Știri 08.06.2015 15:51 Vizualizări1159 Autor: Stela Mihailovici
România oferă 15 milioane de euro pentru protecția mediului din R. Moldova


Republica Moldova va primi un ajutor nerambursabil de 15 milioane de euro din partea României pentru a implementa diverse proiecte pentru protecția mediului.

Domeniile de finanțare au fost deja stabilite, iar prima tranșă urmează a fi transferată până la finele acestui an, a precizat secretarul de Stat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din România, Anne Jugănaru, care a participat la lucrările Conferinței Internaționale consacrate Zilei Mondiale a Mediului desfășurată la Chișinău.

Din banii alocați de Guvernul României ar putea fi amenajate câteva bazine hidrografice pentru reabilitarea surselor de apă existente și crearea unor noi surse de apă pentru populația din zonele deficitare, vor fi dezvoltate sisteme integrate de management al deșeurilor, vor fi sădite perdele de protecție și drumuri forestiere și reabilitată grădina zoologică.

Anne Jăgunaru a informat că Senatul României a adoptat pe 3 iunie al treilea Protocol Adițional la Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară, care prevede alocarea a 100 de milioane de euro pentru R. Moldova.

Ministrul Mediului din R. Moldova, Sergiu Palihovici, a concretizat că au fost definitivate proiectele ce urmează a fi finanțate, iar beneficiarii vor fi informați în viitorul apropiat pentru a putea accesa primele tranșe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md