01:42:26 02.05.2024
Stiri

SANCȚIUNI // Au fotografiat cu telefonul testele de la examenul de astăzi și le-au plasat pe internet. Lucrările lor vor fi ANULATE

Social 08.06.2015 15:56 Vizualizări1397 Autor: Victoria Bortă
SANCȚIUNI // Au fotografiat cu telefonul testele de la examenul de astăzi și le-au plasat pe internet. Lucrările lor vor fi ANULATE


Trei candidați de la un liceu din capitală au fotografiat cu telefonul mobil conținutul testelor la examenul de astăzi și l-au plasat pe rețelele de socializare. Ministerul Educației i-a identificat pe cei trei, iar testele elevilor respectivi vor fi anulate.

Ministerul Educației a sesizat Inspectoratul General al Poliției și a solicitat sancționarea tuturor persoanelor fizice și juridice, inclusiv a unor instituții de presă, care au publicat itemi din testul de examen la matematică pentru clasa a IX-a, care s-a desfășurat astăzi.

Se va cere, de asemenea, și
sancționarea persoanelor responsabile de organizarea examenelor, dacă se va dovedi că au admis sau au favorizat aceste ilegalități.

P
otrivit Codului contravențional, publicarea subiectelor examenului de Bacalaureat și/sau a celor de absolvire a ciclului gimnazial, precum și a soluțiilor la acestea până la începutul examenului sau pe durata desfășurării lui se sancționează cu amendă.

În cazul persoanelor fizice amenda constituie 1 000 - 3 000 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice – 5 000 - 8 000 de lei.

Amenzi cuprinse între 5 000 - 8 000 de lei vor plăti și persoanele cu funcție de răspundere care vor admite astfel de fraude, totodată acestea urmând să fie private și de dreptul de a deține anumite funcții sau de dreptul de a desfășura anumite activități pe un termen de la 3 luni la un an.

Ministerul Educației precizează că va continua investigația și, în cazul în care vor identificate și alte persoane ce au publicat testele și/sau soluțiile la acestea, vor fi sesizate organele de anchetă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md