08:33:41 03.05.2024
Stiri

Vladimir Putin: Doar un om „bolnav la minte” poate crede că Rusia va ataca NATO

Știri 07.06.2015 17:08 Vizualizări1445 Autor: Ziarul National
Vladimir Putin: Doar un om „bolnav la minte” poate crede că Rusia va ataca NATO epictimes.com


Doar o persoană bolnavă la minte" poate crede că Rusia ar putea ataca Alianţa Nord-Atlantică, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin, afirmând că Statele Unite vor deteriorarea relaţiilor Moscovei cu UE şi sugerând că Washingtonul a provocat criza din Ucraina.

Doar o persoană bolnavă la minte sau în somn îşi poate imagina că Rusia ar putea ataca NATO la un moment dat. Susţinerea acestei idei nu are sens, este lipsită de fundament", a declarat Vladimir Putin într-un interviu acordat ziarului italian „Corriere della Sera”.

Dar poate că cineva are interesul de a alimenta aceste temeri. Eu pot doar să presupun. Spre exemplu, Statele Unite nu vor prea mult apropierea Rusiei de Europa. Nu o afirm, o spun ca ipoteză", a adăugat preşedintele Rusiei.

Să presupunem că Statele Unite vor menţinerea rolului de conducere în comunitatea transatlantică. Au nevoie de o ameninţare externă, de un inamic, pentru a-şi garanta acest rol. Iar Iranul nu este o ameninţare care să intimideze suficient de mult. Cum poţi crea temeri? Dintr-odată, izbucneşte criza din Ucraina. Rusia este forţată să acţioneze. Poate totul a fost cu intenţie, nu ştiu. Dar noi nu am făcut-o", a explicat liderul de la Kremlin, scrie Mediafax.

Vreau să vă spun: nu trebuie să vă temeţi de Rusia. Lumea s-a schimbat atât de mult încât, în acest moment, persoanele raţionale nu îşi pot imagina un conflict militar de o amploare atât de mare. Noi avem alte lucruri de făcut, vă pot asigura în acest sens", a insistat Vladimir Putin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md