11:27:47 03.05.2024
Stiri

Interpreta din R. Moldova care vrea să cucerească Germania

Monden 07.06.2015 16:05 Vizualizări2419 Autor: Daniela Hadei
Interpreta din R. Moldova care vrea să cucerească Germania facebook.com / Carolina Gorun


    EVOLUȚIE // După ce s-a întors cu mai multe premii de peste hotare și s-a lansat cu succes pe piața muzicală din R. Moldova, în prezent Carolina Gorun colaborează cu câțiva compozitori din Germania

    Vine din localitatea Pârlița, raionul Ungheni, iar dragostea pentru muzică o are încă din copilărie. A studiat pianul la școala de muzică și, chiar dacă a urmat studii în Jurnalism și apoi a făcut Relații Internaționale, Carolina Gorun a optat pentru o carieră în muzică.

    „Au început concursurile muzicale, ca mai apoi să vin la Chișinău în studioul regretatului compozitor Mircea Guțu, care a crezut în mine și am colaborat până în ultima clipă a vieții sale”, ne spune interpreta.

    O piesă despre primăvară

    Pentru „Primăvara mea”, cea mai recentă piesă a sa, Carolina Gorun a lucrat aproximativ un an, iar rezultatul a fost unul pe măsură.„Piesa este realizată cu compozitorul Veaceslav Daniliuc și Alina Dabija. Am lucrat la ea aproape un an, deoarece era mai greu cu determinarea textului și câteva detalii tehnice. Mi-am dorit o piesă de primăvară, deoarece sunt născută în martie și îmi place acest anotimp foarte mult”, ne povestește artista, care este susținută în toate de către familia sa. „Primul critic este familia mea, care mă cunoaște foarte bine și este cea mai sinceră cu mine. Mereu le dau ascultare și mă bucur că mă susțin foarte mult”, completează interpreta.

    Genul liric și versuri de dragoste

    Până în prezent, Carolina Gorun a lansat peste 14 piese, în română, engleză, franceză, iar în curând va lansa și altele două în germană. A colaborat cu mai mulți compozitori, și anume: regretatul Mircea Guțu, Vlad Mircos, Gicu Cimbir, Veaceslav Daniliuc, Andrei Tostogan, Andreas Anastasious, Ylva și Linda Persson, Hans-Ulrich Pohl, iar piesele pe care le cântă o caracterizează în totalitate.

    „Toate piesele mă descriu în totalitate. Îmi place să cânt, în primul rând, despre dragoste, ea este cea mai frumoasă din viața noastră, dar și despre diverse aspecte importante ale vieții, promovând valorile dragostei, păcii, sincerității”, ne spune Carolina Gorun. Interpreta îmbină foarte bine mai multe stiluri de muzică, dar ne spune că se regăsește mai mult în genul liric, „piesele lente în care mă simt cel mai bine din punct de vedere vocal”, zice artista.

    „Eurovision”, emoții și dezamăgiri

    Carolina Gorun a participat la mai multe concursuri naționale și internaționale de muzică de unde s-a întors cu mai multe premii speciale și trofee de valoare. Acolo a cunoscut mulți oameni și a învățat să „lucreze cu emoțiile”, așa cum ne spune interpreta.De asemenea, Carolina a participat de mai multe ori în etapele naționale ale concursului „Eurovision” și chiar dacă nu a reușit încă să câștige naționala acestui concurs, interpreta zice că, dacă va avea o piesă bună, va mai participa la această competiție.

    „Eurovisionul este un concurs foarte important pentru mine. De fiecare dată mi-a plăcut să particip, să simt emoțiile, să concurez sănătos cu colegii de scenă, mulți dintre ei îmi sunt și prieteni. De multe ori, acest concurs îți aduce și dezamăgiri, deoarece muncești mult și într-un final nu obții ceea ce îți dorești. Dacă voi avea o piesă bună, poate voi mai participa. În acest an pot să zic că am avut o piesă tare drăguță, ,,Sublime”, nu o spun doar eu, dar și multă lume care a audiat-o”, ne mai zice Carolina Gorun.

    Festival internațional în Goeppingen

    Carolina a reușit să cucerească publicul din R. Moldova, dar tânăra interpretă muncește pentru a-l cuceri și pe cel de peste hotare. „Acum colaborez cu compozitori din Germania. Am realizat câteva piese și intenționez să mai fac câteva. În toamnă voi participa la un festival internațional din Goeppingen, ,,Stauferkrone”, iar în timp poate și la un concert”, ne dezvăluie artista.

    Deși este mai tot timpul în studio, artista reușește să facă sport, să meargă la pescuit și să-și viziteze familia și prietenii. În același timp, Carolina Gorun pregătește câteva surprize pentru fanii săi, printre ele se numără o piesă și un videoclip nou.

    „În curând voi lansa două piese în limba germană. De asemenea, lucrez la o piesă cu compozitorul Vlad Mircos și posibil voi lansa și un videoclip”, a precizat tânăra interpretă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md