11:15:13 03.05.2024
Stiri

Decizia lui Ponta în ce priveşte dosarul CNA în care este cercetat

Anticorupție 07.06.2015 13:28 Vizualizări1600 Autor: Ziarul National


Decizia lui Ponta în ce priveşte dosarul CNA în care este cercetat cotidianul.ro

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat că nu demisionează şi că nu intenţionează să se lupte cu justiţia, dar că va contesta ordonanţa procurorului şi îşi va pleda nevinovăţia, apreciind şi că procurorii au reacţionat la evenimente politice.

Într-o declaraţie de presă susţinută duminică, după şedinţa liderilor coaliţiei, premierul Ponta a afirmat că Guvernul poate fi schimbat doar de către Parlament, eventual la dezbaterea, săptămâna viitoare, a moţiunii de cenzură depusă vineri de PNL, sau prin alegeri, dar nu şi la solicitarea unui procuror al DNA, deoarece altfel se poate vorbi de o "lovitură de stat", şi a apreciat că nu există la acest moment o criză politică.

El a precizat că, marţi sau miercuri, se va prezenta în faţa procurorului pentru a-şi susţine cu date nevinovăţia, scrie Mediafax.

Premierul a declarat, după şedinţă, că este dator să ofere o serie de explicaţii românilor, parlamentarilor şi celor care au votat în decembrie.

Ponta a declarat că are încredere în Justiţie, dar se consideră nevinovat. El va merge în faţa procurorilor de câte ori este solicitat.

Premierul a spus că va contesta acuzaţiile.

El a declarat că nu se consideră o victimă, amintind de cazul Rarinca.

Premierul a spus că Justiţia nu înseamnă încercarea de eliminare a liderilor politici.

Ponta spune că a fost mereu un om puternic şi nu se consideră o victimă. El vrea să îşi demonstreze vinovăţia şi să contribuie la realizarea unui sistem care să nu mai permită abuzuri.

Guvernul trebuie investit şi demis doar prin metodele democratice cunoscute. Ponta spune că nu vrea să facă justiţie la televizor.

Ponta arată că în 2007-2008 nu deţinea funcţii în stat, iar PSD era în opoziţie. Acuzaţiile au fost formulate de Monica Macovei în 2009.

Premierul spune că nu a fost niciodată asociat în cabinetul de avocatură al lui Şova.

Ponta spune că presa a scris despre 17 acuzaţii de fals. Este vorba despre 17 facturi care s-au plătit prin bancă. Controalele făcute au dovedit că s-a procedat perfect legal.

În privinţa acuzaţiei de complicitate la evaziune a lui Şova, premierul declară că nu a avut legătur cu activitatea contabilă a cabinetului fostului ministru. ANAF, condus de Blejnar, a anunţat că nu e vorba de evaziune.

Privind acuzaţia că a primit bani de la Şova, premierul a spus că are două contracte din 2006, iar apartamentele au costat peste 100.000 de euro fiecare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md