01:48:37 28.04.2024
Stiri

Socialiștii spun că „vor găsi” 20 de MILIOANE de lei pentru organizarea referendumului prin care să fie DEMIS Dorin Chirtoacă

Politică 07.07.2017 16:40 Vizualizări1517 Autor: Ziarul National
Socialiștii spun că „vor găsi” 20 de MILIOANE de lei pentru organizarea referendumului prin care să fie DEMIS Dorin Chirtoacă captură privesc.eu


Reprezentanții Grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea primarului general al Chișinău, Dorin Chirtoacă, au strâns 77 de mii de semnături în acest sens, iar astăzi le-au adus la Judecătoria sectorului Buiucani. Socialistul Vlad Bătrâncea este convins că magistrații vor da undă verde referendumului, iar în septembrie-octombrie locuitorii capitalei vor fi chemați la urne.

„Grupul de inițiativă a colectat peste 90 de mii de semnături ale locuitorilor capitalei care-l vor demis pe Dorin Chirtoacă. Din cauza că unii primari din suburbiile capitalei nu au avizat listele cu semnături, astăzi am depus la Judecătoria Buiucani 77 de mii, din minimumul necesar de 64 de mii. Astfel, în toamna aceasta, în septembrie – octombrie, urmează să aibă loc referendumul de demitere a primarului general. Vom întreprinde toate acțiunile ca să ne atingem acest scop”, a spus Bătrâncea.

Întrebat dacă nu e prea costisitor acest referendum, mai ales că deja Dorin Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, deputatul socialist a îndemnat jurnaliștii să nu sperie lumea.

„Nu trebuie de speriat cetățenii că acest referendum va costa 10-20 de milioane de lei. Vedeți cum a ajuns acest oraș? Vom găsi noi bani pentru referendum. Această capitală merită să aibă un primar general care să asigure o activitate normală și legală. Vă spun că acest referendum are rost, deoarece locuitorii capitalei vor demiterea acestui iresponsabil. Pe noi nu ne interesează reglările de conturi între PD și PL”, a punctat Bătrâncea.

Conform procedurii, Judecătoria Buiucani urmează să examineze semnăturile colectate timp de 15 zile, iar ulterior va fi emisă o hotărâre dacă va fi organizat sau nu referendumul de demitere a primarului general.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md