07:40:04 26.04.2024
Stiri

Putin: „Donbas nu e Crimeea. Acolo e altă situaţie”

Știri 06.06.2015 18:01 Vizualizări1121 Autor: Ziarul National


Putin: „Donbas nu e Crimeea. Acolo e altă situaţie” whatdoesitmean.com

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, susţine că, în timp ce locuitorii din Doneţk şi Luhansk au votat, la „referendumul” din 2014 pentru „independenţă”, în Crimeea – „97 la sută au votat pentru alipirea la Rusia”.

Răspunzând la întrebarea publicaţiei italiene „Corriere della Sera” dacă situaţia din Crimeea s-ar putea repeta în estul Ucrainei, Putin a spus că e vorba de lucruri diferite.

„Scenariul din Crimeea nu e legat de poziţia Rusiei, ci de cea a oamenilor care locuiesc acolo. În Doneţk şi Luhansk, oamenii au votat pentru independenţă şi acolo situaţia e alta”, a spus Putin.

„Dacă cineva vrea ca teritoriul Donbasului să rămână în componenţa Ucrainei, trebuie să le demonstreze oamenilor de acolo că într-un stat unitar vor trăi mai bine şi mai sigur, că în cadrul acestui stat îşi vor putea asigura viitorul copiilor lor”, a continuat el.

Potrivit preşedintelui rus, liderii separatiştilor din Deneţk şi Luhansk sunt gata să discute posibilitatea de a rămâne în componenţa Ucrainei, cu condiţia îndeplinirii prevederilor din acordul de la Minsk.

Menţionăm că în regiunea Donbas are loc un război între forţele armate ucrainene şi separatişti de mai bine de un an, timp în care acolo au decedat peste 6 100 de oameni. De-a lungul timpului au fost prezentate mai multe probe că Rusia sprijină militar separatiştii din estul Ucrainei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md