08:17:49 06.05.2024
Stiri

Cozma, „APOLITIC”: A fost EXCLUS din PCRM

Politică 04.06.2015 17:23 Vizualizări2024 Autor: Ziarul National
Cozma, „APOLITIC”: A fost EXCLUS din PCRM alllady.md


Deși membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) trebuie să fie apolitici, Artur Cozma a trecut de Parlament și numit membru al acestei instituții, fiind membru al Partidului Comuniștilor.

După ce nu a ascultat indicațiile comuniștilor și a votat pentru sistarea retransmisiei postului rusesc de televiziune „Rossia 24” în R. Moldova, Artur Cozma a fost chemat de liderul comuniștilor Vladimir Voronin pentru a da explicații.

Acesta a scris cerere de demisie din funcția de membru al CCA, dar ulterior și-a retras-o.

CITIȚI ȘI Artrur Cozma RUPE tăcerea și face LUMINĂ cu privire la DEMISA sa din funcția de membru al CCA: „Am fost copleșit…”

Ieri, organizaţia primară de partid a comuniștilor l-a exclus din PCRM pe Artur Cozma, „cu vot unanim”, anunță site-ul PCRM.

„Cozma fusese ales în funcţie de membru al CCA la 30 aprilie anul curent. Dânsul a votat în cadrul acestui organ, contrar deciziei PCRM, pentru retragerea licenţei de retransmitere pe teritoriul R. Moldova a canalului televizat „Rossia 24”. PCRM a făcut declaraţii prin care şi-a manifestat indignarea în legătură cu decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a sista retransmiterea canalului „Rossia 24” pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată în comunicatul de presă al comuniștilor.

Potrivit art. 42 din Codul Audiovizualului, „candidaţii la funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului vor fi selectaţi de comisia parlamentară de profil şi de Comisia parlamentară juridică, pentru numiri şi imunităţi, care, ulterior, îi vor înainta Parlamentului spre confirmare. Candidaţii la funcţia de membru al consiliului pot fi propuşi de asociaţii obşteşti, fundaţii, asociaţii sindicale, asociaţii de patroni, culte religioase”, dar nu și de către partide.

„Această situație demonstrează o dată în plus, deși asta era clar și până acum, că membrii CCA sunt controlați politic și, corespunzător, trebuie să dea rapoarte partidului pentru acțiunile lor. Admit și situația că am asistat cu toții la un gen de show, o demisie de ochii lumii, ca să arate PCRM mai bine în ochii propriului electorat”, a comentat situația Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md