15:25:49 04.05.2024
Stiri

CRIZĂ politică la București. Toţi miniştrii PSD şi-au dat DEMISIA. Premierul Grindeanu nu se gândește să plece

Știri 14.06.2017 22:08 Vizualizări2607 Autor: Ziarul National
CRIZĂ politică la București. Toţi miniştrii PSD şi-au dat DEMISIA. Premierul Grindeanu nu se gândește să plece


UPDATE: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, după şedinţa CExN al PSD că din păcate premierul nu a mai aşteptat votul din partid, dar a luat act de anunţul lui Grindeanu că îşi va prezenta demisia, PSD fiind gata să facă nou Guvern.

„Toţi membrii PSD din Guvern şi-au prezentat demisiile, şi nu vorbim de celebrele demisii în alb, cu excepţia ministrului Comunicaţiilor care e plecat din ţară şi a trimis-o pe mail. Am luat act de anunţul premierului că îşi va prezenta demisia. PSD e pregătit să formeze un nou guvern”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Naţional Executiv.

-----------------------

PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmând ca acestea să fie transmise la Palatul Cotroceni, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Retragerea sprijinului politic a fost votată în unanimitate.

Totodată, membrii CExN au votat în tot unanimitate pentru excluderea din PSD a celor care, posibil, la cererea lui Grindeanu, vor accepta să facă parte din Cabinetul lui.

Numărul total de voturi a fost în ambele cazuri de 68, au declarat surse politice.

Premierul Sorin Grindeanu a plecat de la şedinţa CEx, susţinând că aşteaptă concluziile la Guvern unde va face şi declaraţii. Potrivit unor surse politice, înainte de a părăsi şedinţa CExN al PSD, Sorin Grindeanu ar fi avut o scurtă discuţie cu Liviu Dragnea, Marcel Ciolacu- şeful deputaţilor PSD şi secretarul general al partidului; Marian Neacşu. Cei trei ar fi încercat să îl convingă pe Sorin Grindeanu să renunţe la fucţia de premier, au declarat sursele politice.

Grindeanu a plecat însă din şedinţa PSD fără să demisioneze şi a anunţat că va susţine declaraţii de presă la Palatul Victoria, acolo unde şi aşteaptă decizia liderilor coaliţiei de guvernare.

Liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu, participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD care decide soarta Guvernului Grindeanu.

Anterior, Tăriceanu a anunţat că: ”noi am votat astăzi retragerea sprijinului politic pentru guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. De asemenea, colegii care sunt membri în Executiv m-au înştiinţat că sunt cu demisiile, scrise deja, la purtător, dar mi le-au înaintat mie în a-mi arăta că sunt solidari cu această decizie a Biroului Politic Central de retragere a sprijinului politic şi, ca atare, nu ştiu ce se va întâmpla la PSD, nu vreau să anticipez, chiar dacă aş putea. O să aşteptăm şi decizia lor şi, mai departe, trebuie să vedem care este soluţia pentru ieşirea din criza politică care se conturează, în condiţiile în care premierul Grindeanu va trebui să îţi spună poziţia”.

Relaţia Dragnea – Grindeanu, ireconciliabilă; lucrurile trenează de câteva luni

Solicitarea privind demisia din funcţia de premier are, însă, la bază faptul că relaţia dintre liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu s-a deteriorat iremediabil şi a devenit ireconciliabilă, potrivit unor surse. Această deteriorare nu a survenit însă în ultimul timp, situaţia trenând de câteva luni bune.

Nici ideea lui Dragnea de a-l schimba pe Grindeanu din fruntea Guvernului nu este una nouă. Încă de acum o lună, la ultima şedinţă a CExN, în care şi-a impus voinţa în mod autoritar, fapt ce a dus la sancţionarea şi pierderea funcţiilor de către Şerban Nicolae, Dragnea anunţa că următorul CExN va fi „mult mai interesant”.

Între timp, animozităţile dintre Dragnea şi Grindeanu au început să se facă simţite, în timp, la nivelul declaraţiilor. Dragnea s-a limitat la a transmite public câteva ironii la adresa premierului, însă nu l-a atacat în mod direct, ci prin interpuşi, care aveau rolul de a fi „guri de tun” care să-l determine pe premier să adopte o atitudine defensivă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md