23:37:09 26.04.2024
Stiri

Zeci de mii de euro pentru o scoate de la închisoare un figurant din dosarul terenurilor de la Stăuceni: Un fost procuror general a ajuns lângă clientul său

Anticorupție 06.06.2017 11:23 Vizualizări3297 Autor: Ziarul National


Zeci de mii de euro pentru o scoate de la închisoare un figurant din dosarul terenurilor de la Stăuceni: Un fost procuror general a ajuns lângă clientul său

Un fost procuror, care a deținut „pentru scurt timp” și cea mai înaltă funcție în Procuratura Generală și funcții înalte în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost reținut în această dimineață, pentru că ar fi pretins și primit de la un figurant în dosarul înstrăinării ilegale a terenurilor de la Stăuceni 45 de mii de euro pentru a-l scăpa de urmărirea penală.

Procurorul Vitalie Busuioc nu a făcut public numele fostului demnitar, anunțând astăzi, într-o conferință de presă, că acesta va deveni cunoscut în după-amiaza zilei de azi, după ce va fi pus oficial sub învinuire.

Potrivit sursei citate, banii, transmiși sub controlul ofițerilor anticorupție, au fost găsiți după zece ore de percheziții, efectuate în această noapte inclusiv la domiciliul fostului procuror care activează astăzi în calitate de avocat, după ce o rudă a acestuia a reușit să-i ascundă, atunci când oamenii legii au venit să investigheze acest caz. Și această rudă a fost reținută.

Vitalie Busuioc a adăugat că avocatul ar fi estorcat banii, susținând că are influență asupra unor angajați ai Procuraturii Anticorupție și judecători, dar deocamdată „nu au fost stabilite legături” dintre acesta și cei care i-ar fi putut scăpa clientul, aflat acum în arest preventiv, de închisoare.

Avocatul nu a vrut inițial să ofere declarații procurorilor, dar după ce au fost găsiți banii a spus că va colabora cu ancheta.

Fostul demnitar este cercetat acum penal pentru trafic de influență și estorcarea de mijloace financiare în proporții deosebit de mari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md