00:39:21 27.04.2024
Stiri

Dodon ca Bulă de Râs

Politică 04.06.2017 11:30 Vizualizări2555 Autor: Ziarul National
Dodon ca Bulă de Râs


Trustia, elegii politikoase

Nu cumva Ursul păcălit de vulpea chineză își bagă coada în apa sfințită a scrutinului parlamentar din India? - a fost întrebat, hodoronc-tronc, cancelarul indian Narendra Modi, de gen masculin, prezent la conferința economică internațională din Palmira polară a Sfânt-Petersburgului. (Nu e greu de ghicit că provocatoarea era o agentă dublă, FBI și SRI, camuflată ca jurnalistă.)

„Întrebați-l pe Dadon, el știe mai bine!” – se introduse în discuție Putin, cu o replică derjavuinică de cinci copeici de aramă, pufnind în râs ca un agent KGB sub acoperire diplomatică. Rolul de măscărici domnescsc, de bulă umoristică, de prostul satului, pe care i-l atribui Putin lui Dodon, amuză în mod obligatoriu nu numai audioriul select abundent, dar și pe protagonistul-musafir gonflabil, garantul statalității molotovenești și vârful de lance al eurasianismului nomad. El râse cu toată lățimea dulapului trupesc, ca gâdilat de Zina cu carabina. Anterior, Dodon trăsese o cuvântare zdravănă, care îl puse serios pe gânduri pe Trump, așa încât acesta anunță că nu mai crede că fenomenul încălzirii globale se manifestă și în SUA.

Până am fost ales președinte de Plahotniuc, chiar nu demult, se considera că ceea ce e bine pentru SUA e bine și pentru toată lumea și, dacă e să facem reparație, atunci e mai bine să facem evroremont! – se confesă Bulă ot Sadova de la tribuna conferinței. - Acum noi am conștientizat în sfârșit că evroremontul nu-i de noi, că nouă ni se potrivește mai bine russkiremont, fiindcă suntem diferiți de lumea occidentală, avem alte tradiții, alte valori, - noi bem vin, îi mai dăm și cu samahoncă, și cu țuică, și cu cognac, și cu votcă, și cu bere la halbă, uneori etcetera și viceversa, iar cei din Occident se răsfață cu coca-cola, pepsi-cola, viski, brendi, gin, grog, bere cu butoiul, și vinuri franțuzăști doar din când în când și viceversa. Impunerea artificială a băuturilor străine nu va duce la nimic bun, doar la durere de cap. Viski-ul nu va trece! No pasaran! Chiar și Confucius a spus: când băuturile sunt diferite, nu vă faceți planuri comune, - cită din memoria sa comunistă Dodon.

În aceeași ordine de idei, tot Confucius spunea că cel mai dificil lucru e să găsești un motan negru într-o cameră întunecoasă, mai ales dacă în ea nu se află niciun motan. Dar nu e cazul nostru, motanul există și îl vom prinde împreună, ghidați de Putin, în Uniunea Eurasiatică. Așa să ne ajute FSB!

Acum stau și mă gândesc de unde o fi știut Confucius cu peste 2,5 mii de ani în urmă că molotovenii îl vor alege pe Dodon președinte și i-a pregătit citate?

Al vostru metabolist, anabioz, epicurist, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md