21:29:48 30.04.2024
Stiri

Rusia se PLÂNGE la OSCE pe autoritățile din R. Moldova. „Ceea ce fac ei este ANTIDEMOCRATIC”

Politică 30.05.2015 12:31 Vizualizări1313 Autor: Ziarul National
Rusia se PLÂNGE la OSCE pe autoritățile din R. Moldova. „Ceea ce fac ei este ANTIDEMOCRATIC” osce.org


Sistarea postului rusesc de televiziune „Rossia 24” și interzicerea accesului în R. Moldova pentru mai mulți jurnaliști ruși au determinat autoritățile ruse să se plângă la OSCE pe comportamentul puterii de la Chișinău.

Pe 16 iunie, cu ocazia conferinței OSCE privind securitatea jurnaliștilor, libertatea și pluralismul din mass-media, în contextul unui conflict, delegații din Rusia își propun să pună în discuție acțiunile autorităților din R. Moldova întreprinse împotriva presei din Rusia, cerând condamnarea acestora de către OSCE.

Autoritățile ruse își exprimă nedumerirea vizavi de suspendarea emisiei postului rusesc „Rossia 24”, pe un termen nedeterminat, după ce acum un an acesta a mai fost sancționat prin sistarea retransmiterii pe un termen de jumătate de an.

Decizia a fost luată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) miercurea trecută, urmare a unei monitorizări, efectuată în perioada 9-5 martie curent, a principalelor emisiuni informative și analitice ale mai multor posturi TV.

Monitorizarea prezintă pe 60 de pagini, inclusiv în cifre, metodele propagandistice la care recurg posturile rusești de televiziune, mai ales în ce privește conflictul din Ucraina, dar și situația din Transnistria sau Găgăuzia.

Astfel, potrivit responsabililor de la CCA, „Rossia 24” și alte posturi rusești denigrează permanent administrația Ucrainei, o numesc „agresoare”, prezintă pozitiv capacitățile militare ale Rusiei, fac partizanat în favoarea separatiștilor din Ucraina etc., dar au învinuit și R. Moldova că ar împinge în „colaps economic” regiunea transnistreană, fără a prezenta și poziția Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md