07:52:28 02.05.2024
Stiri

EPURARE? Încă cinci judecători, CERCETAȚI PENAL. Unul RECIDIVEAZĂ

Anticorupție 10.03.2015 15:54 Vizualizări1826 Autor: Ziarul National
EPURARE? Încă cinci judecători, CERCETAȚI PENAL. Unul RECIDIVEAZĂ


Cinci judecători de la Curtea de Apel Chișinău riscă să facă până la șapte ani de închisoare pentru că au pronunțat cu bună știință o încheiere contrară legii. Este vorba despre Marina Anton, Nina Traciuc, Mihai Ciugureanu, Iurie Cotruţă şi Ion Secrieru.

Potrivit procurorului general Corneliu Gurin, care a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii acordul pentru urmărirea penală a celor cinci judecători, în anul 2014, în cadrul examinării unei cauze civile, intentate la cererea unei femei privind decăderea din drepturile părinteşti a tatălui copilului său, magistraţii au respins apelul femeii, menţinând hotărârea primei instanţe. Cu toate acestea, în dispozitivul deciziei şi în hotărârea motivată magistraţii au indicat date diametral opuse, precum că apelul femeii totuşi a fost admis.

Ulterior, după ce reprezentantul pârâtului a depistat acţiunile ilicite comise de către judecătorii Curţii de Apel Chişinău, a fost format un nou complet de judecată, care în noiembrie 2014, în lipsa şi fără citarea părţilor, în proces de corectare a unor erori au schimbat decizia anterioară emițând una diametral opusă. Decizia respectivă a fost anulată de Curtea Supremă de Justiţie ca fiind emisă cu încălcarea legii procesuale.

Dosarul în privința celor cinci magistrați va fi investigat de Procuratura Anticorupție.

Amintim că, anterior, procurorul general Corneliu Gurin a solicitat CSM acordul pentru cercetarea penală a lui Mihai Ciugureanu într-un alt dosar penal, privind înstrăinarea unor terenuri. Atunci, CSM a refuzat să elibereze acordul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md