10:52:37 05.05.2024
Stiri

Reprezentanții Băncii Mondiale, în vizită la Guvern! Ce le-a spus premierul

Economie 10.03.2015 14:16 Vizualizări901 Autor: Virginia Nica
Reprezentanții Băncii Mondiale, în vizită la Guvern! Ce le-a spus premierul


Premierul Chiril Gaburici le-a dat asigurări reprezentanților Băncii Mondiale, care au întreprins astăzi o vizită la Guvern, că autoritățile de la Chișinău vor continua cursul reformelor prevăzute în Acordul de Asociere R. Moldova - UE.

Premierul Chiril Gaburici s-a întrunit astăzi cu directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Belarus, Ucraina şi R. Moldova, Qimiao Fan. Oficialii au vorbit despre cooperarea bilaterală, programul de reforme şi politicile Guvernului de dezvoltare a R. Moldova.

„În particular, s-a discutat despre situaţia din sectorul financiar, asistenţa BM acordată ţării noastre prin intermediul operaţiunilor de suport bugetar al politicilor pentru dezvoltare, precum şi despre proiectele comune în domeniile educaţie, ocrotirea sănătăţii şi protecţie socială. Premierul a menţionat că Executivul își propune să stabilizeze sectorul bancar, să dezvolte economia şi să crească veniturile cetăţenilor”, se arată în comunicatul emis de Executiv.

De asemenea, Chiril Gaburici a dat asigurări că Guvernul va continua cursul reformelor, inclusiv în contextul Acordului de Asociere R. Moldova-UE. „Unele reforme au fost începute, iar sprijinul acordat de Banca Mondială este esenţial pentru susţinerea acestor eforturi”, a menţionat premierul.

La rândul său, Qimiao Fan a reconfirmat sprijinul Băncii Mondiale pentru R. Moldova şi a subliniat importanţa obţinerii progresului în promovarea reformelor în domenii prioritare.

Cooperarea Guvernului R. Moldova cu Banca Mondială se desfăşoară în baza Strategiei de Parteneriat pentru 2014-2017, aprobată de Consiliul Executiv al Băncii în septembrie 2013.

Valoarea totală a proiectelor prevăzute să fie finanţate în cadrul Strategiei constituie 450 de milioane de dolari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md