18:20:36 26.04.2024
Stiri

Premii bănești și table interactive pentru 13 instituții de învățământ care vor folosi resursele DIGITALE

Social 21.05.2015 16:55 Vizualizări775 Autor: Victoria Bortă
Premii bănești și table interactive pentru 13 instituții de învățământ care vor folosi resursele DIGITALE edu.gov.md


Profesori din 13 gimnazii și licee au fost premiați astăzi în cadrul concursului „Resurse digitale educaționale pentru clasele multimedia”.

Învingătorii au fost premiați pentru cele mai reușite proiecte didactice care au la bază tehnologiile informaționale.

Potrivit Anei Corețchi, director de proiect, „scopul concursului constă în extinderea domeniilor de utilizare a mijloacelor oferite de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor în procesul de predare-învățare-evaluare din instituţiile de învăţământ general din republică”.

Prezentă la festivitatea de premiere a învingătorilor, viceministrul Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a menționat că „în educație avem nevoie de idei inovatoare, dar și de suficientă energie pentru a implementa aceste idei. Sperăm ca ideile dumneavoastră să devină un bun public, un instrument și un izvor de inspirație în sprijinul colegilor din toate școlile R. Moldova”.

Pentru concurs au fost depuse 90 de dosare. Printre criteriile luate în calcul la desemnarea învingătorilor se numără creativitatea, inventivitatea, precum și posibilitatea de a multiplica resursa digitală pentru alte instituții de învățământ, gradul de implicare a elevilor, dar și eficiența didactică.

Câștigătorilor le-au fost acordate premii în valoare de 300-1000 USD. Totodată, au fost acordate două premii speciale – câte o tablă interactivă pentru școlile ale căror cadre didactice au prezentat cele mai bune resurse digitale.

Concursul a fost organizat în cadrul Proiectului de Sprijinire a Reformei Educației în Republica Moldova de către Fundația Soros-Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu sprijinul financiar al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă.

Anterior, în cadrul aceluiași concurs, 29 de instituții de învățământ general au fost dotate cu clase multimedia pentru instruirea asistată de calculator.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md