17:42:25 02.05.2024
Stiri

REPORTAJ FOTO // Cavaleri de onoare și expoziții cu lucrări de colecție în Noaptea Muzeelor la Chișinău

Social 17.05.2015 11:15 Vizualizări1735 Autor: Daniela Hadei
REPORTAJ FOTO // Cavaleri de onoare și expoziții cu lucrări de colecție în Noaptea Muzeelor la Chișinău


ExpozițiIle de motociclete, păpuși, tablouri, flaşneta lui Adrian Oswalt din Germania, luptele cavalerilor, prezentarea teatralizată „Din neam de viteji", susţinută de studenţii Academiei „Ştefan cel Mare" sunt câteva dintre activitățile la care s-au adunat aseară sute de vizitatori ai Muzeului Național de Istorie al Moldovei.

Cu genericul „Noaptea la muzeu - Timp al poveștilor adevărate”, Noaptea Internațională a Muzeelor 2015 a adunat vizitatori din toate colțurile țării, dar și de peste hotarele ei, iar cei mai impresionați au fost copiii, care au dansat, au cântat, au pozat alături de cavaleri, iar unii dintre ei s-au lăsat și în mâinile unui pictor, care le-a creat adevărate opere de artă.

„Am venit aici pentru a promova tradițiile militare. Ne-am străduit să o facem prin mai multe modalități, nu doar prin prezentarea unor cărți, dar și în fotografii. Foarte mulți cetățeni ne-au spus mulțumesc în special pentru faptul că am prezentat istoria și în forma acestor căni, acum nu sunt în vânzare, dar sperăm că în viitorul apropiat vom pune la dispoziție fiecărui cetățean atât aceste căni, cât și cărți, pentru ca să fie cunoscute tradițiile militare”, ne-a spus Eugen Peleciu, sergent inferior de poliție, student la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”.

În cadrul evenimentului, oaspeții au gustat din diferite dulciuri, înghețată, dar și frigărui copt direct în curtea muzeului.

Cozi s-au creat și la proiecţiile de film documentar din cadrul Festivalului CRONOGRAF, ediţia a XII-a, la jocul pentru public „Camera misterelor", dar și la workshopul „Istoria păpuşii de colecţie", susţinut de comunitatea creatorilor de păpuşi „Teddy-Doll-md".



Seara s-a încheiat cu un recital de muzică etnică cu formaţia „DinaRatri" și cu defilarea făclierilor, reprezentaţie pe motivele baladelor medievale, susţinută de Clubul Istoric „Ensifer".

Un număr sporit de vizitatori a avut și Muzeul Naţional de Artă din Moldova. Oaspeții au admirat expozițiile de tablouri, s-au delectat cu muzică de pian, iar cei mai îndrăzneți tineri și copii s-au ales cu câte un tatuaj temporar, realizat din vopsele speciale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md