21:39:41 26.04.2024
Stiri

„3 Sud Est”: „Un artist fără public este ca un marinar fără barcă”

Monden 08.03.2015 15:28 Vizualizări1702 Autor: Daniela Hadei
„3 Sud Est”: „Un artist fără public este ca un marinar fără barcă” urban.ro


REVENIRE // Ultima dată au fost la Chișinău anul trecut, în luna mai, iar pe 2 martie 2015 au decis să le ofere fanilor din R. Moldova încă un concert, deoarece, spun ei, „o dată pe an e cel mai bine”

După mai bine de șase ani de pauză, „regii muzicii dance”, băieții de la „3 Sud Est”, au revenit în plan muzical cu noi piese, iar interpreții nu au ezitat să-și salute și fanii de la Chișinău. Artiștii din România au venit cu un show de excepție și au umplut până la refuz sala Palatului Național „Nicolae Sulac”, unde, ne spun ei, se simt „ca acasă”.

„Ideea reunirii a venit de la sine”

Piesele lor au făcut senzație, iar după ce au anunțat că s-au despărțit, cei trei băieți de la „3 Sud Est” au rupt inimile mai multor admiratoare. După șase ani de absență, trupa a revenit în aceeași componență, dar cu noi forțe, idei și proiecte muzicale.„Ideea reunirii nu a fost din partea nimănui, a venit de la sine, pentru că așa trebuia să se întâmple”, susține Mihai. „Așa e scris în stele”, îl completează Laurențiu.

O reinventare a trupei

În cei șase ani cât au fost separați, băieții s-au ocupat tot de muzică, „muzică și voie bună, doar că fiecare pe contul său”, așa cum precizează chiar ei.„Cred că, până la urmă, și publicul a acceptat această pauză a noastră. Am avut nevoie de o reinventare a trupei, așa este în fiecare istorie a unei trupe mari, să mai ia și o pauză”, zice Mihai.

„A fost o vacanță de reculegere a sentimentelor”, a mai adăugat Viorel. Întrebați dacă au simțit lipsa trupei atunci când au fost separați, răspunsul băieților a fost un „Da!” ferm. „Da, ne-a lipsit foarte mult. Credem că și fanilor”, zic băieții de la „3 Sud Est”.

„Am revenit cu multe emoții”

Înființată în anul 1998 și laureată a celor mai importante premii ale industriei muzicale româneşti, trupa „3 Sud Est” a stabilit recorduri de vânzări în România, iar revenirea pe scenă a adus-o și mai aproape de public. S-a întors cu o piesă care a prins la public și a fost apreciată din plin de către fani.

De ce anume cu „Emoții”, și nu cu alte versuri? Laurențiu susține că revenirea în sine a fost plină de emoții.„Am revenit cu piesa „Emoții”, întrucât a fost o revenire cu multe emoții. Nu știam cum ne va primi publicul după șase ani. Dacă ne vor primi la fel sau nu, dar uite că ne-au vrut”, zice Laurențiu.

Piesele vechi au un parfum special

În cadrul concertului care a avut loc luni la Chișinău, băieții de la „3 Sud Est” au cântat piese vechi, dar și mai noi din repertoriul formației. Întrebați care este secretul trăiniciei trupei lor, băieții ne-au spus că, în primul rând, este vorba de pasiune.

„Fără pasiune nu se întâmplă nimic. Ceea ce facem, noi facem cu mare plăcere. De aici vine primul pas, apoi dezvoltăm. Intrăm în studio, Laurențiu ne prezintă negativul, ne place și ne apucăm de treabă. Curge linia melodică, versurile și apoi piesa este gata”, spune Mihai. „Totul vine de la sine”, completează Viorel. „Ne prezentăm fanilor, apoi facem masterul, așa cum zice Viorel”, mai spune Mihai.

Potrivit lui Laurențiu, „piesele vechi au întotdeauna un parfum special”. „Ne aduc aminte de copilărie, de adolescență”, zice el. „Le cântăm ca și acum 10 ani, sunt foarte melodioase, ne aducem aminte cu mare plăcere de acei ani. Diferă doar costumele noastre și freza”, precizează și Mihai.

La Chișinău, multe flori

Interpreții din România au fost încântați de publicul de la Chișinău, care le-a oferit multe flori, jucării de pluș, inimioare, mărțișoare și pupici. Fanii nu au ezitat să se fotografieze alături de ei și să-i îmbrățișeze direct pe scenă.

„Publicul de la Chișinău l-am văzut la fel de entuziast, la fel de dornic de distracție și parcă nici nu ar fi trecut șase ani, dar numai șase luni. Admiratoarele sar mai mult pe Viorel. Eu și Mihai suntem căsătoriți”, râde Laurențiu. „Ideea este că Viorel este și cel mai tânăr dintre noi, are doar 29 de ani. Este și normal ca fetele să vină la el. Are un magnet aparte”, îl completează Mihai.

Băieții au precizat că doar la Chișinău primesc atât de multe flori, iar pe scena de aici se simt foarte bine. „Mai primim flori și în România, dar nu atât de multe”, afirmă Laurențiu. „Cred că publicul de aici apreciază mai mult artistul în general. Am văzut foarte multe fețe cunoscute.Le-am spus fanilor că vom îmbătrâni împreună”, zice Mihai.

O nouă piesă, în luna aprilie

Cele mai recente piese lansate sunt „Emoții” și „Liberi”, iar băieții de la „3 Sud Est” ne-au dezvăluit că vor reveni foarte curând cu o nouă surpriză. „Următorul single îl vom lansa în aprilie. Va fi o piesă despre dragoste, bineînțeles”, dezvăluie Laurențiu. Interpreții le mulțumesc fanilor din R. Moldova, în special pentru că i-au păstrat în inimile lor.

„Vă iubim din tot sufletul și vă mulțumim pentru căldura cu care ne primiți de fiecare dată. Mulțumim mult și pentru faptul că ne-ați păstrat în inimile voastre. Vă pupăm pe toți și mulțumim fanilor că ne încurajează, ceea ce este un lucru foarte important pentru noi. Un artist fără public este ca un marinar fără barca sa”, au conchis artiștii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md