17:43:50 26.04.2024
Stiri

FOTO // Femeile din R. Moldova „care inspiră”

Social 06.03.2015 11:49 Vizualizări3601 Autor: Galina Munteanu
FOTO // Femeile din R. Moldova „care inspiră”


Au fost aduse astăzi în centrul capitalei să le vadă chișinăuenii, pentru că sunt „femeile care inspiră”. E vorba despre 17 femei, angajate ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care au reușit pe parcursul anilor să demonstreze profesionalism, să inspire respect pentru profesia pe care au ales-o şi o urmează cu pasiune şi demnitate.

Alături de femei au stat și fotografiile acestora, pe care era înserat câte un mesaj pentru public.

Femeile care vor o carieră în MAI trebuie să aibă noblețe, încredere și devotament. Poliția nu este o misiune, dar o vocație de a face o schimbare. Polițistul este o persoană care se află în mijlocul ilegalităților, dar este cel care trebuie să nu le comită. Este o persoană care trebuie să ia decizii corecte într-o perioadă restrânsă de timp, trebuie să fie cel mai bun pedagog, asistent social, este persoana care trebuie să aibă alte calități decât au alte persoane”, a spus locotenentul de poliție de la Inspectoratul de Poliție din raionul Dubăsari, Rodica Bujac.

Scopul acestei expoziţii a fost de a evidenţia imaginea femeilor din sistem şi de a prezenta contribuţia lor la reformarea acestuia. Totodată, evenimentul este parte a unei campanii mai largi a Ministerului, de a inspira femeile din R. Moldova să aleagă o carieră în una din subdiviziunile sistemului Afacerilor Interne.

„Dumnezeu l-a creat pe Adam, dar pe Eva din coasta sa. Eva i-a fost de ajutor în viață. La fel și femeia pentru bărbat. Societatea percepe femeia ca pe o ființă gingașă, însă noi am demonstrat că putem să fim și puternice. Femeia este al șaselea simț pe care nu-l are bărbatul. Este o muncă interesantă să activezi în MAI, dar este și un serviciu destul de greu”, a spus Cristina Schimbu.

În cadrul MAI activează peste trei mii de femei din totalul de peste 17 mii de angajați.

Expoziția a fost organizată cu suportul Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare” şi MAI, în cadrul proiectului „INSPIR-O!” al Programului Naţional de Mentorat pentru Femei din Sistemul Afacerilor Interne.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md