05:55:35 06.05.2024
Stiri

„Floarea solară”, „Moldova celeste” și „JOC” reprezintă R. Moldova la cel mai de ANVERGURĂ eveniment

Economie 13.05.2015 18:23 Vizualizări747 Autor: Virginia Nica
„Floarea solară”, „Moldova celeste” și „JOC” reprezintă R. Moldova la cel mai de ANVERGURĂ eveniment


R. Moldova participă, în premieră, cu pavilion propriu, la „Expo Milano 2015”, inaugurarea oficială având loc pe 1 mai, iar organizatorii au oferit ieri detalii despre eveniment.

Potrivit organizatorilor, participarea R. Moldova la „Expo Milano 2015” este un eveniment de anvergură, o oportunitate pentru promovarea industriilor agroalimentare, vitivinicole, textile și a turismului receptor al R. Moldova pe piața Uniunii Europene, dar și o ocazie unică pentru a promova companiile moldovenești.

Astfel, conceptul pavilionului R. Moldova comunică energia și dragostea de viață a moldovenilor, reprezentând o triadă de elemente artistice. „Floarea solară: cub triplu de oglinzi, în permanentă mișcare care răsfrâng razele solare pe tot teritoriul adiacent pavilionului. Moldova celeste: o expoziție din constelații unice, care pot fi văzute doar din Moldova. Energia pură a vieții: proiectarea filmului de lung metraj despre binecunoscutul Ansamblu JOC”, se precizează în comunicatul emis de coordonatorii proiectului.

Astfel, pentru a îmbogăți experiența turiștilor și vizitatorilor străini în cadrul pavilionului, Organizația pentru Atragere Investiții și Promovare Exporturi din Moldova (MIEPO), în calitate de administrator al proiectului de participare a R. Moldova la expoziție, a pregătit un amalgam de activități tematice pentru fiecare lună, astfel încât să fie puse în valoare cele mai reprezentative trăsături ale țării.

Din cele relatate de Dona Școla, directorul MIEPO, bugetul proiectului de participare a R. Moldova la „Expo Milano 2015” constituie 47,6 milioane de lei (cumulativ pentru 2014 și 2015), fiind compus la 70% din costuri legate de pavilion și lucrări artistice, cost care va fi integral recuperat, odată cu demontarea și transportarea lor în Moldova, unde pavilionul va funcționa ca și locație publică.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md