07:05:57 11.05.2024
Stiri

INEDIT // Primarii le-au CÂNTAT primărițelor

Social 04.03.2015 15:13 Vizualizări2269 Autor: Galina Munteanu
INEDIT // Primarii le-au CÂNTAT primărițelor


Sărbătoare mare în ajun de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, pentru doamnele primar din R. Moldova, secretarele consiliilor locale și cele care dețin funcția de președinte de raion.

Pentru o zi, acestea au lăsat la o parte grijile localităților în fruntea cărora se află și au venit la Chișinău pentru a sărbători succesele pe care le-au obţinut la nivel local.

Atmosfera de sărbătoare a fost creată și de către colegii primari bărbați, care le-au felicitat, dar și care le-au cântat și le-au recitat poezii. „Sunt cele mai frumoase, pentru că sunt ale noastre și trebuie să le cântăm nu doar o zi, dar toată viața”, a spus primarul din satul Izvoare, raionul Fălești, Iurie Ursachi, care le-a interpretat și câteva piese primărițelor.

„Este dificil, dar nu este nimic imposibil de realizat pentru o femeie atunci când este dorință. Am în spate o experiență de 25 de ani de muncă în administrația publică locală, sunt la al treilea mandat de primăriță, am văzut multe și am trecut prin multe, dar fiecare zi trăită mă face și mai puternică. Restanța mea este că prea puțin sunt cu familia mea, cu copiii, dar ei mă înțeleg”, ne-a spus primărița satului Selemet, raionul Cimișlia, Tatiana Badan, tot ea președintele Congresului Autorităților Locale din R. Moldova (CALM).

Tot astăzi, primărițele care au înregistrat realizări în diverse domenii, precum perpetuarea valorilor naţionale, crearea de servicii sociale şi educaţionale de calitate, promovarea tradiţiilor şi culturii diverselor etnii, au fost premiate din partea CALM cu diplome și flori.



În R. Moldova sunt 167 de femei primari din totalul de 900. Cele mai multe dintre acestea - 11 la număr, sunt în raionul Cahul, iar cele mai puține, doar o primăriță - în raionul Glodeni.

Evenimentul a avut scopul de a consolida Rețeaua Femeilor din cadrul CALM care reprezintă o platformă a tuturor femeilor din APL - primari, secretare ale consiliilor locale şi preşedinte de raion. Iniţiativa aparţine Congresului Autorităţilor Publice Locale şi este realizată cu suportul USAID, Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi Organizaţiei Naţiunilor Unite în Moldova cu susţinerea financiară a Guvernelor Suediei şi Danemarcei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md