22:26:32 01.05.2024
Stiri

FOTO Serghei Lavrov, cu ROȘII și CARTOFI la întâlnirea cu John Kerry! Vezi DETALII

Știri 12.05.2015 15:53 Vizualizări1220 Autor: Virginia Nica
FOTO Serghei Lavrov, cu ROȘII și CARTOFI la întâlnirea cu John Kerry! Vezi DETALII


Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, are astăzi o întrevedere cu șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, în orașul Soci, Rusia, unde au depus flori la Complexul memorial dedicat victimelor celui de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, cei doi oficiali au avut o întrevedere unde au discutat despre relațiile bilaterale și criza ucraineană.

„Serghei Lavrov i-a dăruit lui John Kerry roșii și cartofi din Krasnodar, care sunt „rudele” îndepărtate ale cadoului adus de omologul său”, se arată în comunicatul emis de Ministerul rus.

Menționăm că, în ianuarie, Kerry i-a oferit lui Lavrov, în timpul negocierilor de la Paris, cartofi din statul american Idaho, cunoscut pentru productivitatea înaltă a acestor legume, care reprezintă unul dintre simbolurile Americii.

Secretarul de Stat al SUA a mai primit de la Lavrov și un tricou cu simbolurile rusești legate de la cel de-al Doilea Război Mondial.

La rândul său, Kerry a oferit demnitarilor ruși mai multe citate din presa rusă care relatează despre relațiile ruso-americane. Astfel, oficialul american susține că mass-media rusă nu relevă potențialul real al acestor relații.

Menționăm că discuțiile dintre John Kerry și Serghei Lavrov au fost salutate de demnitarii ruși, care amintesc că este prima vizită a unui oficial american după pauza luată pe fonul tensiunilor globale și regionale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md