04:53:53 27.04.2024
Stiri

FESTIVAL // „Zilele Creangă” pe ambele maluri ale Prutului

Social 03.03.2015 14:40 Vizualizări1382 Autor: Victoria Bortă


FESTIVAL // „Zilele Creangă” pe ambele maluri ale Prutului bncreanga.md

Ediţia a V-a a Festivalului „Zilele Creangă” Târgu Neamţ – Iaşi – Chişinău a început astăzi la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”.

Ministerul Culturii al Republicii Moldova, împreună cu alte instituţii de pe ambele maluri ale Prutului, vor organiza cu această ocazie un şir de activităţi: expoziţii, spectacole, colocvii, simpozioane, medalioane literare şi concursuri consacrate operei lui Ion Creangă.

Programul a început la Chișinău cu un medalion literar-artistic intitulat: „Viziunea crengiană asupra educaţiei” şi continuă cu o expoziţie de carte cu genericul: „Ion Creangă în oglinda timpului”. La Filiala de Carte Românească a Bibliotecii Naţionale pentru copii „Ion Creangă” va avea loc, mâine, la ora 11.00, concursul de inteligenţă şi creativitate „Miss-Smărăndiţa-2015”, ediţia a XIV-a.

Până acum, „Zilele Creangă” aveau loc la Iaşi şi Chişinău. „În acest an, Festivalul s-a extins şi la Târgu Neamţ, România. De asemenea, în program au mai fost incluse și localitățile românești Pipirig și Humuleşti”, a precizat directorul adjunct al Bibliotecii Naţionale „Ion Creangă”, Eugenia Beja, pentru Moldpres.

Scopul evenimentului este comemorarea scriitorului şi readucerea în memoria cetăţenilor a operei acestuia. În activităţi au fost antrenate instituţiile din ţară care îi poartă numele.

Festivalul a început la 26 februarie în Târgu Neamț, a continuat la 1 martie în Iași, iar astăzi a ajuns și la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md