21:00:54 07.05.2024
Stiri

Şevciuk şi-a REVĂZUT o decizie anterioară care priveşte cetăţenii de pe malul drept al Nistrului. Decretul va intra în vigoare de la 1 iunie

Politică 10.05.2015 13:38 Vizualizări1615 Autor: Virginia Nica
Şevciuk şi-a REVĂZUT o decizie anterioară care priveşte cetăţenii de pe malul drept al Nistrului. Decretul va intra în vigoare de la 1 iunie


Şeful aşa-zisei administraţii de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a semnat ieri decretul care prevede ca, începând cu 1 iunie, şoferii din dreapta Nistrului care vin în regiune să nu fie fi obligaţi să deţină asigurare auto internaţională, aşa cum decisese anterior.

Serviciul de presă al liderului autoproclamat de la Tiraspol mai comunică despre faptul că trei companii de asigurare au confirmat acordul privind implicarea în implementarea mecansimului-cadru de recunoaştere reciprocă a poliţelor de asigurare auto obligatorie pentru şoferii de pe ambele maluri ale Nistrului.

"Aceasta înseamnă că mecanismul este lansat, iar începând cu 1 iunie şoferii din Transnistria vor putea circula în stânga NIstrului cu poliţe de asigurare auto transnistrene. Totodată, şoferii din dreapta Nistrului vor putea circula în Transnistria în baza poliţelor eliberate de companiile care participă la implementarea acestui mecanism", a explicat aşa-zisa şefă a diplomaţiei transnistrene, Nina Ştanski.

Menţuonăm că, d
upă ce pe 8 mai a avut loc o întrunire la sediul OSCE, inclusiv pentru a discuta această chestiune, delegaţiile Chişinăului şi Tiraspolului au ieşit cu păreri diferite despre procesul negocierilor privind implementarea mecanismului de asigurare auto obligatorie.

Acest mecanism a fost elaborat în baza înţelegerii din 10 aprilie dintre Evgheni Şevciuk şi premierul Chiril Gaburici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md