16:47:07 26.04.2024
Stiri

Aeroportul ar putea REVENI în proprietatea statului: „Nu e CORECT că o parte din banii de la BEM au ajuns acolo”

Politică 09.05.2015 11:05 Vizualizări1884 Autor: Ziarul National
Aeroportul ar putea REVENI în proprietatea statului: „Nu e CORECT că o parte din banii de la BEM au ajuns acolo”


Aeroportul Internaţional Chişinău, care a fost concesionat şi în cele din urmă a ajuns la compania „Avia Invest” a omului de afaceri Ilan Shor, ar putea reveni în proprietatea statului.

„Am rugat şi Ministerul Economiei să facă o analiză în ce măsură compania „Avia Invest”, care a luat în concesiune aeroportul, îşi respectă obligaţiunile contractuale”, a declarat premierul Chiril Gaburici într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Da, se discută că aeroportul ar fi ajuns la domnul Shor. Am discutat şi am dat indicaţii clare ca, timp de zece zile, Ministerul de Interne, CNA, administraţia Aviaţiei Civile, SIS să vină cu rapoarte clare. Mai mult decât atât, se presupune că şi o parte din banii din Banca de Economii au ajuns să fie investiţi în Aeroport, ceea ce nu ne place şi nu este corect. Deci, trebuie să luăm măsuri şi am rugat ca timp de zece zile să se vină cu analize, explicaţii clare ce s-a întâmplat şi care este situaţia acolo”, a mai spus Gaburici pentru aceeaşi sursă.

Potrivit premierului, dacă vor fi depistate anumite nereguli, atunci aeroportul ar putea reveni în proprietatea statului. „Este o chestie normală atunci când doi agenţi s-au înţeles şi unul dintre ei nu-şi respectă obligaţiunile, atunci contractul se reziliază. Dacă nu-şi fac lucrul, nu-şi respectă obligaţiunile, atunci vom discuta şi vom merge înainte pentru a opri colaborarea cu ei”, a punctat Gaburici.

În ceea ce priveşte banii dispăruţi de la BEM, Banca Socială şi Unibank, premierul este convins că aceştia vor fi găsiţi şi vor fi întorşi. Totodată, premierul dă asigurări că cei care se fac vinovaţi vor răspunde în faţa legii.

„Cine va fi considerat vinovat sau care putea să ia o altă decizie trebuie să răspundă. Cred că banii pot fi întorşi. Am avut o rundă de discuţii cu reprezentanţii multor ţări care au trecut prin experienţede genul acesta, pentru că nu suntem unica ţară, dar suma banilor care a plecat de la noi este destul de mare. Și experienţa acestor state arată că se ajunge într-un final la bunurile care au fost procurate pe aceşti bani sau la conturile care au fost deschise şi banii pot fi întorşi. Evident, aceasta nu se face într-o zi-două, este nevoie de mai mult timp, este nevoie de mai multă muncă, este nevoie de contractat specialişti, companii care pot să se ocupe şi au dreptul să se ocupe cu aşa gen de activitate”, a mai spus Chiril Gaburici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md