20:45:30 26.04.2024
Stiri

Liberalii pregătesc o LOVITURĂ pentru Ilan Shor

Politică 07.05.2015 19:32 Vizualizări3550 Autor: Stela Mihailovici


Liberalii pregătesc o LOVITURĂ pentru Ilan Shor airport.md

Magazinele duty-free plasate la intrarea în R. Moldova, înainte de punctul de control al pașapoartelor, dar și magazinul deschis în municipiul Chișinău destinat pentru corpul diplomatic trebuie să fie închise, deoarece generează evaziuni fiscale și reduc veniturile la bugetul de stat. De această părere sunt deputații liberali, care au înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care propun modificarea Codului Vamal, astfel încât aceste magazine să nu mai poată funcționa.

„În 2002 a fost completat Codul Vamal cu un alineat nou care permite amplasarea magazinelor duty-free la intrarea în țară. Totodată, acordă dreptul magazinelor să creeze condiții pentru amplasarea mărfurilor cumpărate de pasageri la ieșirea din țară în depozit, în vamă, până la reîntoarcerea clientului în țară. Aceste prevederi reprezintă o inovație prevăzută doar în legislația R. Moldova, care este contrară principiilor regimului vamal duty-free din practica internațională”, explică liberalul Gheorghe Brega în nota informativă a proiectului.

Deputul PL mai spune că magazinele duty-free din Chișinău care ar trebui să deservească corpul diplomatic înregistrează fluxuri foarte mari de mărfuri, lucru care dă de bănuit că produsele sunt vândute ilegal și altor categorii de persoane, nu doar diplomaților, iar asta „reprezintă o evaziune fiscală”.

Liberalii propun transferarea magazinului destinat diplomaților în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, care se află aproape de oraș.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Finanțelor, în prezent, magazine duty-free plasate la intrarea în țară se află la posturile vamale Aeroport, Leușeni-Albița și Criva-Mamalîga. Acestea sunt administrate de compania „Dufremol” condusă de omul de afaceri Ilan Shor.

Magazinul pentru diplomați este situat în incinta hotelului „Jolly Alon” din centrul Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md