02:33:52 07.05.2024
Stiri

Vlad Filat regretă decizia luată de Leancă: „Iurie a considerat că poate să-și AJUTE ȚARA doar din funcția de premier”

Politică 26.02.2015 15:55 Vizualizări2183 Autor: Ziarul National
Vlad Filat regretă decizia luată de Leancă: „Iurie a considerat că poate să-și AJUTE ȚARA doar din funcția de premier”


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, regretă decizia luată de Iurie Leancă privind părăsirea formațiunii pe care o conduce. Vlad Filat a declarat, astăzi, în cadrul unui briefing, că regretă și faptul că „Iurie a considerat că poate să-și ajute țara doar din funcția de premier”.

„Decizia domnului Leancă este regretabilă, dar PLDM înseamnă mai mult decât președintele, vicepreședintele, miniștri sau membrii Biroului politic al formațiunii. PLDM reprezintă miile de oameni care în șapte ani au mers prin frig și prin ploaie și i-au convins pe cetățeni să ne susțină. Nu cred că Iurie Leancă a luat cea mai corectă decizie, mai ales acum, când țara se confruntă cu numeroase probleme. Avem cu toții datoria de a munci pentru implementarea agendei europene, avem nevoie de unitate politică”, a menționat liderul PLDM.

Vlad Filat a combătut declarația lui Iurie Leancă, potrivit căreia parcursul european al R. Moldova ar fi în pericol. „Continuarea parcursului european este scopul existențial al PLDM, al Guvernului. PLDM nu va accepta niciodată nici cea mai mică abatere de la parcursul european, de la implementarea Acordului de Asociere. Viitorul european nu depinde de declarații și stări de spirit, dar de acțiuni concrete”, a precizat sursa citată.

Liberal-democratul a mai adăugat că „e ușor să cauți conspirații”, în loc să analizezi lucrurile la rece: „Pe tot parcursul mandatului, domnul Iurie Leancă a avut tot sprijinul meu și al partidului. Noi am negociat consecvent ca dânsul să continue mandatul de premier. Dumnealui a fost implicat în procesul de negocieri și vreau să aibă curajul să recunoască că nu de noi a depins totul. Noi i-am oferit de fiecare dată tot sprijinul”.

Filat a punctat că nu cunoaște detalii de la întâlnirea lui Iurie Leancă cu fracțiunea Partidului Comuniștilor. „Nu cunosc detalii de la acea întâlnire, deoarece nu am fost solicitat să particip. Cert este că PLDM va rămâne pe pozițiile adoptate în perioada electorală. Iurie a considerat că poate să-și ajute țara doar din funcția de premier, dar nu este așa. Eu știu cel mai bine ce înseamnă asta. Vreau să-i mulțumesc pentru activitatea dumnealui și sper că vom comunica în continuare și îl voi ajuta dacă va avea nevoie”, a mai spus Vlad Filat.

Amintim că, astăzi, Iurie Leancă a anunțat că părăsește PLDM și că va iniția un proiect politic nou.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md