01:20:49 02.05.2024
Stiri

MESAJUL TRANȘANT al lui Șalaru: „Dacă rușii vor să plece, le creăm un culoar verde”. Ce spune despre șansele lui Ghimpu să ajungă președinte

Politică 08.10.2016 13:30 Vizualizări1524 Autor: Ziarul National
MESAJUL TRANȘANT al lui Șalaru: „Dacă rușii vor să plece, le creăm un culoar verde”. Ce spune despre șansele lui Ghimpu să ajungă președinte


Ministrul Apărării al R. Moldova, Anatol Şalaru, îi dă asigurări Ambasadorului cu misiuni speciale al Federației Ruse, Serghei Gubarev, care afirma recent că retragerea trupelor rusești din stânga Nistrului este imposibilă, din cauza conflictului armat din estul Ucrainei, că va demara negocieri cu statul vecin pe acest subiect, astfel încât să fie asigurat un culoar verde sub supravegherea OSCE și ONU.

„Am văzut și eu aceste declarații. Le promit partenerilor noștri din Federația Rusă că, dacă doresc cu adevărat să plece, eu pot demara negocieri cu prietenii ucrainieni și să le creăm un culoar verde, sub supravegherea OSCE și ONU. Ar fi un gest care ar dovedi bunele lor intenții față de Republica Moldova, pentru că la acest moment vedem multe gesturi neprietenești și provocatoare la adresa noastră”, a declarat Șalaru într-un interviu pentru stiripesurse.ro.

În cadrul aceluiași interviu, liberalul Anatol Şalaru s-a referit și la declarațiile socialistului Igor Dodon, care susține că va interzice partidele unioniste din R. Moldova, în cazul în care va ajunge președinte.

„Dodon este un proiect bine definit al Federației Ruse, ce are ca obiectiv decuplarea R. Moldova de Uniunea Europeană, federalizarea țării și legalizarea prezenței trupelor rusești din Transnistria pe teritoriul nostru. Când vorbește despre interzicerea unionismului, el dă curs ideilor transmise de la Kremlin. Dodon, în general, ca om, are idei puține și proaste. Este doar portavocea intereselor Federației Ruse care înțelege foarte bine că implementarea reformelor și creșterea interdependenței cu Uniunea Europeană va duce la ieșirea R. Moldova din zona lor de interes în care ne-au ținut atâta timp. Dodon se războiește cu unioniștii, pentru că acest segment al populației este principalul susținător al integrării europene și acest segment este într-o permanentă creștere”, a punctat ministrul Şalaru.

De asemenea, Anatol Șalaru a vorbit și despre sondajele de opinie din ultima perioadă, care nu-i dau mari șanse liderului PL, Mihai Ghimpu, să câștige cursa electorală prezidențială.

„În primul rând, în R. Moldova, din păcate, sondajele au devenit o armă folosită în campania electorală și nu întotdeauna reflectă adevărata stare de fapt din societate. În al doilea rând, PL s-a confruntat în ultimii ani cu o adevărată campanie de denigrare și multiple încercări de distrugere cărora a trebuit să le facă față. Un al treilea motiv îl reprezintă faptul că pe zona unionistă au fost create mai multe partidulețe care nu s-au luptat niciodată cu altcineva decât cu Mihai Ghimpu și PL.

Eu nu cred în aceste sondaje și vă spun sigur că Mihai Ghimpu are cu mult mai mult în realitate, mai ales în rândurile tinerilor. Le place unora sau nu le place, Mihai Ghimpu vine după zeci de ani de luptă pe frontul emancipării și reîntregirii naționale și nu a abdicat niciodată de la aceste deziderate. Nu spun aceste lucruri pentru că îmi este prieten și președinte al formațiunii din care fac parte, dar pentru că asta este istoria recentă a R. Moldova și cei care se preocupă de fenomenul politic de pe acest petic de pământ nu vor putea ignora eforturile și meritele lui Mihai Ghimpu. El este cel care în această campanie reprezintă unionismul!”, a conchis ministrul liberal.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md