10:30:28 26.04.2024
Stiri

Ana Guțu: „Dezideratul nostru suprem este Unirea. Calea lui Dodon la Președinție poate fi BARATĂ de unioniști”

Partide/Comunicate 07.10.2016 18:13 Vizualizări1133 Autor: Ziarul National
Ana Guțu: „Dezideratul nostru suprem este Unirea. Calea lui Dodon la Președinție poate fi BARATĂ de unioniști”


Promovarea Legii lustrației, crearea Fondului Unirii, abordarea relațiilor externe pe axa București-Washington-Bruxelles și Unirea R. Moldova cu România sunt printre principalele scopuri pe care și le propune candidatul la Președinție al Partidului unionist „Dreapta”, Ana Guțu.

Ana Guțu, s-a lansat, astăzi, în campania pentru alegerile prezidențiale în scuarul Consiliului Europei din Chișinău, după ce evenimentul i-a fost interzis în curtea blocului II al Academiei de Arte Plastice, Muzică și Teatru, clădirea în sala de festivități a căreia, pe 27 martie 1918, a fost votată Unirea Basarabiei cu România de către membrii Sfatului Țării.

Lansarea în campania electorală a început cu intonarea imnurilor de stat ale României și R. Moldova, iar prim-vicepreședintele partidului, Dorin Dușciac, a prezentat-o pe Ana Guțu ca fiind unicul candidat care reprezintă unionismul, iar alegerea acesteia în funcția de președinte va fi „primul pas concret pentru Unire”.

Ana Guțu a declarat că își dorește să reîntregească neamul românesc, fiindcă Unirea cu România reprezintă „calea cea mai scurtă de a accede în spațiul valoric european”. Potrivit ei, în cei 25 de ani de Independență, R. Moldova a demonstrat că este incapabilă să renască.

„R. Moldova, în afara trupului-mamă, România, nu este capabilă să existe. Nu mai dorim să trăim într-un stat în care corupția este la putere, iar legile - doar pentru cetățenii simpli”, a spus candidata Partidului „Dreapta”.

Ana Guțu a remarcat faptul că actuala campanie electorală este marcată de un atac virulent împotriva unionismului, venit din partea „candidatului Rusiei”, Igor Dodon, care vrea să interzică unionismul în R. Moldova: „Calea lui Dodon la Președinție poate fi barată doar de unioniști”.

Candidata Partidului „Dreapta” a mai spus că actualul scrutin a fost viciat din start, fiindcă studenții nu vor putea vota în baza carnetelor de student în instituțiile în care învață, iar cetățenii din diasporă, „care asigură 34% din PIB”, nu-și vor putea exercita votul prin corespondență, procură sau prin internet, așa cum se întâmplă în țările dezvoltate.

„Mesajul pentru electoratul din R. Moldova este să se debaraseze de votul pentru răul cel mai mic. Și mai ales noi, cetățenii unioniști ai R. Moldova, să ne dăm bine seama că nu trebuie să dăm crezare sondajelor care sunt organizate și finanțate de anumite forțe care reprezintă coloana a cincea în R. Moldova”, a îndemnat Ana Guțu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md