08:31:05 28.04.2024
Stiri

VIDEO // Mesaje DUREROASE ale copiilor cu părinți plecați peste hotare: „Veniți, vă rog, acasă”

Social 06.10.2016 15:59 Vizualizări2320 Autor: Ziarul National


„Veniți, vă rog, acasă!”, „Îmi este dor de tine, mamă!”, „Mamă, te iubesc. Lângă tine este cel mai bine!”, „Mi-i dor de tine și totuși învăț bine, te aștept acasă și o surpriză îți pregătesc” sau „Să aveți grijă de voi!” sunt doar câteva dintre zecile de mesaje scrise, astăzi, pe zmei de hârtie pe care i-au confecționat și lansat copiii din comuna Grătiești, suburbie a capitalei.

Evenimentul a anunțat lansarea campaniei de informare „Familii fără hotare”, destinată copiilor părinții cărora sunt plecați peste hotare, desfășurată de către Fundația elvețiană „Terre des hommes” Moldova.

Peste o sută de mii de copii din R. Moldova au astăzi unul sau ambii părinți la muncă peste hotare, iar Fundația elvețiană „Terre des hommes” Moldova consideră că distanța geografică ce separă temporar membrii unei familii nu trebuie să fie un obstacol în dezvoltarea copiilor rămași acasă. În cadrul campaniei lansate astăzi, reprezentanții Fundației vor oferi recomandări practice despre menținerea și dezvoltarea unei relații sănătoase și „fără hotare” între părinți și copii, înainte și după plecarea părinților în străinătate.

„Părinții pleacă din diverse motive, însă de fiecare dată decizia de a pleca este una destul de dificilă. Ne-am obișnuit cu ideea că migrația este un subiect pentru adulți. Noi decidem, noi plecăm, noi asigurăm o viață mai bună pentru ceilalți membri ai familiei etc. Cum percep copiii migrația părinților? Ce înțeleg și cum trăiesc ei această experiență? Ce necesități și ce așteptări au de la noi, părinții, care ne pregătim să plecăm peste hotare sau suntem deja plecați? Acestea și multe alte întrebări își vor găsi răspunsurile în informațiile și activitățile din cadrul campaniei pe care o lansăm în Moldova cu suportul generos al Ambasadei Olandei”, a menționat Dorina Ardeleanu, președinte „Terre des hommes” Moldova.

Campania se va desfășura pe parcursul următoarelor patru luni și va întruni o serie de evenimente publice, printre care și proiecția filmului animat de scurtmetraj „In Exile”. Totodată, vor fi distribuite materiale informaționale și vor fi organizate discuții tematice care se vor referi în mare parte la oportunitățile și consecințele migrației. De asemenea, în peste 50 de comunități vor fi organizate activități informative și creative, inclusiv jocuri și discuții cu copii și părinți, precum și ateliere tematice cu profesioniști din domeniu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md