21:41:57 05.05.2024
Stiri

Șeful Sberbank prezice EPUIZAREA grabnică a rezervelor de petrol și gaze din Rusia

Știri 05.10.2016 17:00 Vizualizări1167 Autor: Ziarul National
Șeful Sberbank prezice EPUIZAREA grabnică a rezervelor de petrol și gaze din Rusia riarealty.ru


Rezervele de petrol și gaze din Rusia se vor epuiza până în anul 2032, susține Gherman Gref, seful „Sberbank”, cea mai mare banca din Rusia (dupa active), potrivit newsru.com, citată de paginaderusia.ro.

„Indiferent cât de mult am vrea sa evitam acest lucru, dar noi vedem că epoca petrolului și gazelor ia sfârșit. Acum vorbim despre când se va termina acest monoprodus. În opinia mea, acest lucru va avea loc prin 2028-2032, atunci când, dupa parerea mea, dupa toate senzatiile, toate tendințele pe care le vedem astăzi, nu vom mai avea un astfel de ciclu bazat exlusiv pe hidrocarburi. Trebie sa fim pregatiti”, a spus Gref, citat de TASS.

Potrivit șefului bancii, ieșirea din starea monoindustriala a economiei este foarte dureroasă.

„Este necesar să vorbim despre adoptarea unei noi dinamici, trebuie să ne diversificam economia. Acum tot mai mulți oameni se gândesc la asta. Experții vorbesc despre asta de o lungă perioadă de timp și mi se pare că și oamenii de la putere au deja imaginea si vad destul de bine situația”, a spus el.

În luna iunie, în timpul Forumului Economic International de la St. Petersburg, Gref a declarat că structura actuală a economiei ruse este imposibilă fără petrol. Potrivit lui, există două puncte de vedere: în primul rând, punctul de vedere al petroliștilor, care cred că „paradisul petrolului nu are cum să dispară”.

Cel de-al doilea – al industriei energiei alternative. Tehnologiile alternative vor fi competitive și chiar mult mai eficiente în ceea ce privește performanța comparativ cu sursele tradiționale. Petrolul și gazele treptat vor deveni sursă secundara de combustibil, a prezis șefulul Sberbank.

În ceea ce privește Rusia, în timp ce alte țări dezvolta surse alternative de energie, Rusia încearcă să negocieze cu OPEC prețurile petrolului, aminteste Gref. „Concurenții noștri sunt pe cale sa creeze economii ale viitorului, iar noi ne agățăm de secolul petrolului, încercând să prindem de coada vechea era a țițeiului”, – a declarat Gref.

Datele Guvernului rus difera de cele din pronosticul șefului Sberbank. Astfel, potrivit Ministerului Energiei din Rusia, producția de petrol pana în 2035 ar putea scădea cu aproape jumătate. În planul general de dezvoltare a industriei petroliere din Rusia, elaborat de Ministerul Energiei, se spune că, în 20 de ani, Rusia se așteaptă la o scădere a producției de petrol cu 1,2%, în varianta cea mai optimistă și de 46%, în varianta cea mai pesimistă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md