05:53:37 09.05.2024
Stiri

Un CUMĂTRU de-al lui Andrei Năstase nu-l vrea pe liderul PPDA președinte, dar mai ales PROCUROR general

Partide/Comunicate 30.09.2016 17:30 Vizualizări2315 Autor: Ziarul National
Un CUMĂTRU de-al lui Andrei Năstase nu-l vrea pe liderul PPDA președinte, dar mai ales PROCUROR general


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, susține că în cazul în care va ajunge președintele R. Moldova, atunci își va constitui echipa din oameni profesioniști, onești și nu va admite ca relațiile de rudenie să fie puse în capul mesei.

Mai mult, acesta a dezvăluit că unul dintre cei mai mari critici ai săi este un cumătru, care nici nu dorește să audă ca politicianul să ajungă președinte sau procuror general. „El știe foarte bine cum sunt eu, că mă voi conduce doar de lege. Eu i-am spus că, dacă voi ajunge procuror general, atunci voi face tot posibilul să răspundă pentru faptele sale și el știe că mă voi ține de cuvânt”, a declarat Năstase în cadrul dezbaterilor organizate de Centrul de Investigații Jurnalistice.

Deocamdată, nu se cunoaște dacă Andrei Năstase va fi desemnat candidatul comun al dreptei anti-oligarhice pentru funcția de președinte. Atât liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, cât și Năstase sunt la același nivel în preferințele alegătorilor, care-și doresc un candidat comun la alegerile din 30 octombrie.

Cei doi politicieni au dat asigurări în cadrul unei emisiuni de dezbateri că până la finele săptămânii viitoare va fi desemnat candidatul comun. „De la bun început, Platforma şi-a propus conjugarea eforturilor, un staff comun, nu s-a întâmplat încă, dar sper să fie. Totul depinde de cum ne vom comporta noi, ce facem după asta. Dacă voi fi desemnat candidat, nu mă voi opri. Voi merge în diasporă, în sate să spunem oamenilor adevărul. Asta vom face în continuare”, a menționat Năstase.

Politicianul a mai adăugat că, la identificarea candidatului unic, se va ţine cont şi de ponderea în sondaje. „Am apelat şi la un grup de specialişti de peste hotare care pot discerne ce e bine şi ce e rău să facem. Analişti politici, oameni care cunosc domeniul. Cred că după primul sondaj ne putem aşeza la masă ca să vedem pe cine desemnăm. Trebuie să ieşim cu o decizie comună, asumată şi matură. Sondajul este o chestie bună, dar trebuie să ţinem cont şi de chestiile care apar”, a conchis el.

La rândul său, Maia Sandu a reiterat că se va ține de cuvânt, iar susținătorii celor două formațiuni își vor da votul pentru un singur candidat. „Până la urmă nu vrem ca banii să concureze în campanie, pentru că din cauza asta am ajuns unde suntem, partidele politice vor să facă dar afaceri, de asta trebuie să contăm pe electoratul care va înţelege că politica nu se face pentru bani. Şi vom veni cu un candidat care nu face politică la TV. Candidatul va fi anunțat la finele săptămânii viitoare”, a punctat Maia Sandu.

Cei doi au mai spus că în cazul în care nu vor fi desemnați în calitate de candidat unic, atunci vor munci în continuare pentru ca unul dintre ei să ajungă președintele R. Moldova și să scoată țara din captivitatea „regimului Plahotniuc”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md