20:31:44 26.04.2024
Stiri

Ambasadorul României la Chişinău: R. Moldova are o singură cale de urmat, dar trebuie să combată corupția și să îmbunătățească mediul de afaceri

Știri 03.09.2016 11:30 Vizualizări1120 Autor: Ziarul National


Ambasadorul României la Chişinău: R. Moldova are o singură cale de urmat, dar trebuie să combată corupția și să îmbunătățească mediul de afaceri Captură video: Digi24

Republica Moldova are o singură cale de urmat: calea europeană. Iar integrarea europeana este un obiectiv realizabil, în pofida conjuncturile externe și dificultăților inerente unui astfel de parcurs.

Declaraţia îi aparţine ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniță, și a fost făcută, ieri-seară, într-o emisiune la postul de televiziune „Digi 24”.

Ambasadorul
Daniel Ioniţă a atras, însă, atenţia că acest obiectiv poate fi obţinut doar dacă autorităţile moldovene se vor menţine ferme în continuarea reformelor începute, cum ar fi lupta anticorupţie.

„Pentru a parcurge cu succes acest drum către Europa al Republicii Moldova, e nevoie să contribuim de o manieră mai hotărâtă la o reconectare politică, fizică, strategică a Republicii Moldova la spaţiul european. E nevoie şi de o performanţă mai bună a autorităţilor de la Chişinău pe calea susţinerii reformelor. E nevoie, de exemplu, de implementarea măsurilor foarte bune adoptate de Parlamentul Republicii în ce priveşte lupta împotriva corupţiei, e nevoie de îmbunătăţirea mediului de afaceri în zonă pentru a deschide posibilitatea investitorilor din afară”, a declarat diplomatul în cadrul aceleiași emisiuni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md