14:37:19 26.04.2024
Stiri

Traianus, „IMPERATOR al poeziei” și „VULCANUL unei generaţii literare”, nu se poate resemna după ratarea Premiului Național. Replică dată lui Galaicu-Păun

Social 28.08.2016 13:01 Vizualizări1791 Autor: Ziarul National
Traianus, „IMPERATOR al poeziei” și „VULCANUL unei generaţii literare”, nu se poate resemna după ratarea Premiului Național. Replică dată lui Galaicu-Păun Facebook


Poetul Traian Vasilcău consideră că este nedreptățit atunci când unii îl acuză că ar fi un plagiator, iar din acest motiv Cancelaria de Stat a decis să nu-i mai acorde, deocamdată, Premiul Național și, implicit, 100 de mii de lei din Fondul de rezervă al Guvernului. După ce i s-a refuzat acest premiu, Vasilcău, zis și Traianus, a decis să publice pe pagina sa de facebook mai multe recenzii laudative la adresa sa.

„Traianus, Vulcanul unei generaţii literare”, „Un Meșter de Aripi”, „Traianus, călugăr fără schit” sau „Traianus, Imperator al Poeziei, Limbii Române și al Neamului Românesc!” sunt câteva dintre recenziile pe care a decis Traian Vasilcău să le publice pe pagina sa de facebook.

Acesta l-a înțepat și pe scriitorul Emilian Galaicu-Păun, care a declarat că, în cazul în care blogger-ului lui Plahotniuc, adică lui Traian Vasilcău, îi va fi acordat Premiul Național, atunci dânsul va renunța la același titlul obținut în 2015.

Citește și RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Traianus rămâne FĂRĂ Premiul Național

„Vorba lui Vieru: Sunt fericit că n-am cântat păunii”, a scris Vasilcău pe o rețea de socializare.

Citește și: Posesorul Premiului Național, „blogger-ul partidului” Vasilcău, luat în RĂSPĂR de fosta soție a lui Filat

Citește și: Emilian Galaicu-Păun RENUNȚĂ la Premiul Național, dacă acesta nu-i va fi retras lui Traianus: „Un ordinar hoț intelectual”

De asemenea, Traianus a explicat că nu ar fi un plagiator, așa cum afirmă directorul Editurii „Cartier”, Gheorghe Erizanu. „Materialul scris de Erizanu nu este nou. Această informație a apărut pentru prima dată în anul 1991. Apoi, din zece în zece ani se reactualizează această temă. De fapt, eu fiind în armată, am avut o parte de prieteni foarte buni care mi-au „înscenat” această lucrare/acest spectacol, pentru că nu am vrut să colaborez cu niște structuri. Eu nu am citit poeziile acestei autoare (Doina Uricariu, n.r.) și nu am nicio carte de a ei”, a declarat Traianus pentru zdg.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md