18:28:36 06.05.2024
Stiri

Corespondență de la Rio // Ce se întâmplă cu MEDALIA obținută de Tarnovshi și care e ultima ȘANSĂ pentru Moldova de a cuceri încă o distincție

Sport 21.08.2016 15:31 Vizualizări1995 Autor: Ziarul National
Corespondență de la Rio // Ce se întâmplă cu MEDALIA obținută de Tarnovshi și care e ultima ȘANSĂ pentru Moldova de a cuceri încă o distincție


După cazul șocant de neadmitere a reprezentanților R. Moldovei la cursa de calificre la canoe dublu, 1 000 de metri, cu șanse reale la un loc pe podiumul olimpic, atenția membrilor delegației noastre era concentrată la participarea celorlalți trei concurenți, Evgheni Nedealco, lupte libere, categoria 74 de kilograme, Aaron Cook, taekwondo, categoria 80 de kilograme, Serghei Marghiev, aruncarea ciocanului. Din păcate, primii doi sportivi, Evgheni Nedealco și Aaron Cook, au cedat adversarilor în partidele de debut, iar acum șansele noastre se leagă de evoluția luptătorului de stil liber Nicolae Ceban, categoria 96 de kilograme, care va intra astăzi în concurs.

Medicul lotului olimpic al R. Moldova, Alexandru Buza, a venit cu ultimile noutăți despre scandalul în care a fost implicat unicul medaliat la Rio, Serghei Tarnovschi.

„Am fost informați de către Federația Internațională de Kaiac-Canoe că Serghei Tarnovschii este suspendat temporar din concurs, în baza depistării unei substanțe dopante din categoria S 2. Substanța nu a fost identificată. Urmează să apară și a doua înștiințare, unde va fi concretizat acest preparat. Doar atunci va fi făcută o concluzie finală obiectivă. Pe moment, medalia de bronz nu este sustrasă. Ni s-au propus două variante, iar Federația Internațională este de acord cu ambele. Medalia să fie depozitată la ICF și nu va fi oferită unei alte delegații, iar a doua variantă presupune că Serghei va păstra medalia și va urma procedura de control a probei B. Procedura poate dura de la o lună până la două luni”, a declarat pentru www.olympic.md Buza.

Duminică vom avea două prezențe la Jocurile Olimpice Rio 2016. În lupta vor intra maratonistul Roman Prodius și luptătorul de stil liber Nicolae Ceban, categoria 96 de kilograme. Pentru Nicolae Ceban, portdrapel al R. Moldova la festivitatea de deschidere, va fi deja a treia prezență la Jocurile Olimpice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md