17:13:19 26.04.2024
Stiri

Deputat PD: „După alegerea președintelui, Partidul Democrat va lansa un proces de „purificare” a conducerii regionale”

Politică 13.08.2016 13:30 Vizualizări2297 Autor: Ziarul National
Deputat PD: „După alegerea președintelui, Partidul Democrat va lansa un proces de „purificare” a conducerii regionale”


UPDATE // Deputatul democrat Marcel Răducan a declarat că nu a acordat niciun interviu în ultima perioadă. „Vreau să declar că nu am dat niciun interviu pentru nicio publicaţie în ultima perioada de timp. Este o campanie care a fost iniţiată de cineva pentru a denigra imaginea Partidului Democrat şi a mea personal”, a declarat deputatulmpentru Publika.


Șeful autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, este principala sursă a aspirațiilor separatiste în regiune și, după alegerea președintelui R. Moldova, Partidul Democrat va lansa un proces de „purificare” a conducerii regionale.

O astfel de declarație ar fi făcut deputatul democrat, Marcel Răducan, într-un interviu acordat unei publicații românești, scrie gagauzinfo.md, fără să specifice sursa.

Răspunzând la întrebarea jurnalistului despre principalele obstacole în calea Republicii Moldova spre UE, Răducan a declarat că „în Găgăuzia, cum este numită, „doamna de fier”, Irina Vlah, probabil, este principala sursă a aspirațiilor separatiste din autonomie, care stau în calea noastră spre Europa”.

Potrivit lui, „politicienii separatiști” se folosesc de dreptul la autodeterminare și, astfel, „exercită un efect distructiv asupra întregii Republici Moldova”.

„După victoria candidatului nostru (la alegerile prezidențiale - n.r.) deja nu vom închide ochii asupra acestui lucru. Președintele poate lansa procesul de purificare a conducerii UTA Gagauz-Yeri de elemente subversive. Sunt convins că, după victoria noastră, nu vor mai fi astfel de politicieni la funcții de conducere”, a avertizat deputatul democrat.

Menționăm că, în ultimul timp, în Găgăuzia au fost lansate mai multe inițiative care îngrijorează Chișinăul. Printre acestea se numără și doleanța Găgăuziei de a avea armată proprie, dar și serviciu de informații și securitate propriu. De asemenea, în regiune a fost aprobat un alt Cod al educației, iar deputații Adunării Populare din Găgăuzia au votat un proiect de lege care va interzice contestarea în judecată a actelor emise de legislativul local, din cauza că „anumite forțe politice” ar urmări destabilizarea regiunii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md