07:02:58 01.05.2024
Stiri

Nu este un BANC // NASA a vândut din greșeală un obiect de neprețuit din cadrul misiunii Apollo 11. Acum îl vrea înapoi…

Știri 11.08.2016 19:00 Vizualizări1687 Autor: Ziarul National
Nu este un BANC // NASA a vândut din greșeală un obiect de neprețuit din cadrul misiunii Apollo 11. Acum îl vrea înapoi… Sursa: cunoastelumea.ro


FBI-ul încearcă să recupereze sacul utilizat de membri misiunii Apollo 11 pentru a colecta probe de pe Lună în cadrul aselenizării din 1969, obiect care a fost vândut în mod accidental sau nu, la o licitație desfășurată anul trecut. Potrivit celor de la sciencealert.com, oficialii americani susțin că sacul a fost vândut din cauza unei erori de inventariere, sacul având același marcaj ca și cel al misiunii Apollo 17, obiect ce era propus spre licitație.

NASA consideră obiectul ca fiind o „comoară națională”, însă actualul proprietar, Nancy Carlson din statul Illinois, susține că a fost un cumpărător cinstit iar vina nu îi aparține, de aceea nu prea are de gând să înapoieze sacul pentru care a plătit 995 de dolari. Nu este pentru prima dată când obiecte din cadrul celebrei misiuni Apollo 11 sunt date cu ușurință. Spre exemplu, în anul 2005 Max Ary – fondator și director al Kansas Cosmophere și Space Centre – a fost găsit vinovat de licitații ilegale cu obiecte ce aparțin aceleiași misiuni spațiale. Cum de ajunsese obiectele pe mână lui Ary? Simplu, cei de la NASA le împrumutaseră instituției conduse de acesta pentru a-și face promovare.

Anul trecut, Carol, fosta soție a lui Neil Armstrong, a găsit o pungă albă în dulapul soțului său decedat, pungă umplută cu obiecte ale misiunilor Apollo, inclusiv camera utilizată pe suprafața Lunii de astronaut pentru a captura primii pași făcuți vreodată de un om pe satelitul natural al Pământului.

Revenind la sac, NASA și FBI-ul speră ca un judecător federal să îi permită agenției să restituie lui Carlson banii licitați pentru ca obiectul să revină în posesia statului american, mai ales că acesta încă conține mici urme de resturi ale solului lunar în interiorul său.

Sursa: cunoastelumea.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md