11:08:42 26.04.2024
Stiri

ALIAȚII lui Vladimir Putin: LISTA puterilor care îşi întăresc relaţiile cu Rusia

Știri 17.02.2015 17:22 Vizualizări2023 Autor: Ziarul National
ALIAȚII lui Vladimir Putin: LISTA puterilor care îşi întăresc relaţiile cu Rusia tomnichols.net


Preşedintele rus Vladimir Putin se pregăteşte să îl viziteze pe Viktor Orban, însă acest aliat din Uniunea Europeană nu este singurul pe care preşedintele rus îl are.

Kremlinul a cultivat ani de zile legăturile cu Phenianul ca metodă de a râde în nas Occidentului, însă eforturile ruşilor au fost accelerate în ultimul an, în contextul crizei ucrainene, remarcă businessinsider.com, citat de Mediafax.

În luna ianuarie, Moscova a confirmat prezenţa excentricului lider nord-coreean, Kim Jong-Un, la evenimentele organizate în Piaţa Roşie la 9 mai, cu prilejul Zilei Victoriei, ce marchează triumful sovieticilor în faţa naziştilor în al Doilea Război Mondial.

  • Siria

Rusia este principalul sprijin internaţional pentru liderul sirian Bashar al-Assad, iar politicienii occidentali l-au acuzat pe Putin că ar fi livrat arme regimului de la Damasc.

Recent, Putin şi-a reluat criticile faţă de atacurile aeriene ale SUA asupra Statului Islamic din Siria, arătând că acestea nu ar trebui să aibă loc fără acordul Damascului.

  • Venezuela

Caracasul este un important client al industriei ruse de armament şi a recunoscut republicile separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud.

În contrapartidă, Rusia a investit miliarde de dolari în proiectele petroliere ale Venezuelei.

  • Ungaria

Premierul maghiar Viktor Orban a fost intens mediatizat în urmă cu un an după ce a declarat că vrea să renunţe la democraţia liberală în favoarea unui stat neliberal.

Apropierea acestuia de autoritarul Putin a provocat proteste de stradă şi a neliniştit partenerii europeni ai Ungariei.

  • Grecia

După venirea la putere a partidului Syriza, în ianuarie, s-a descoperit că membrii formaţiunii au fost în contact cu Alexandr Dughin, un ultranaţionlist rus apreciat în anumite cercuri de la Kremlin, care s-a pronunţat pentru genocid în Ucraina.

De asemenea, noul premier grec Alexis Tsipras s-a declarat împotriva unor noi sancţiuni la adresa Rusiei – acuzată că îi sprijină pe separatiştii ucraineni - , spre satisfacţia Moscovei.

  • Franţa

În noiembrie 2014 s-a aflat că partidul de dreapta Frontul Naţional a primit un împrumut de 9 milioane de euro de la First Czech Russian Bank, deţinută de Roman Popov, un oligarh apropiat Kremlinului. Unii observatori suspectează că aici a fost „mâna” Moscovei.

  • Extrema dreaptă europeană

Rusia a cultivat relaţii cu partide de dreapta din Europa, între acestea numărându-se Grecii Independenţi în Grecia, Jobbik în Ungaria, Vlaams Belang în Belgia, Liga Nordului în Italia, Ataka în Bulgaria şi NPD în Germania.

Nu există dovezi în privinţa unei legături între UKIP şi Rusia, dar liderul partidului, Nigel Farage, declara, în martie anul trecut, că Putin este unul din liderii lumii pe care îi admiră cel mai mult „în calitate de conducător, nu de om”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md