19:56:36 03.05.2024
Stiri

Primarul satului Puhoi, AMENINȚAT cu răfuială fizică

Politică 19.07.2016 13:35 Vizualizări4801 Autor: Ziarul National
Primarul satului Puhoi, AMENINȚAT cu răfuială fizică facebook.com / Petru Frunze


Primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni, acuză trei localnici că ar fi pus la cale un plan de preluare a puterii la nivel local.

Acuzațiile vin după ce, în ultima vreme, în localitate au avut loc mai multe furturi din locuințe, mai multe mașini ale sătenilor au fost incendiate, iar ieri a fost făcută scrum și mașina de serviciu a primarului.

Petru Frunze, ales cu 100% din voturile locuitorilor, pentru al doilea mandat, anunță într-o postare pe facebook că trei consăteni încearcă să îl înlăture de la conducerea satului prin metode ilegale, nemulțumiți de mai multe decizii luate de alesul local.

„Aceste persoane, prin metode ilegale, au alungat (zilele trecute – n.r.) un investitor care a demarat recent lucrările de amenajare a unei zone turistice în preajma bazinului acvatic. Anterior, unul dintre ei a administrat iazul de lângă sat și nu a achitat niciun bănuț pentru arendă. El deține un magazin în sat și e nemulțumit că magazinul social deschis de primărie îi face concurență. Altul arendează ilegal terenuri agricole și, pentru faptul că am permis ca în localitate să vină un alt agricultor care activează legal și care îi face concurență pentru că achită pentru arendă o sumă mai mare oamenilor, vrea să-mi dau demisia. Cel de-al treilea deține rute de călători, nu dorește ca primăria să procure autocare pentru că prețul va fi 10 lei și nu vor călători locuitorii satului cu el cu 15 lei”, explică primarul motivele pentru care adversarii săi ar vrea să-l înlăture.

Alesul local, care și-a găsit ieri-dimineață mașina făcută scrum, semnalează că unul dintre adversarii săi l-ar fi amenințat public că ar putea prelua conducerea primăriei, apelând la ajutorul participanților la conflictul armat de pe Nistru.

„Rog, la semnalul conducerii primăriei, toți locuitorii satului Puhoi să ieșim în stradă să nu permitem distrugerea satului și a tot ce am realizat”, a îndemnat Petru Frunze sătenii.

Poliția a anunțat că pe cazurile de furt și incendiere a automobilelor din Puhoi a fost pornit un dosar penal.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md