21:32:05 26.04.2024
Stiri

Ce-a făcut astăzi avocatul lui Vlad Filat

Social 15.07.2016 19:30 Vizualizări5228 Autor: Ziarul National
Ce-a făcut astăzi avocatul lui Vlad Filat


Igor Popa, avocatul fostului premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, a depus, astăzi, apel împotriva sentinței emise de Judecătoria Buiucani din 27 iunie 2016.

„Noi cerem casarea totală a sentinței cu pronunțarea unei sentințe de achitare și eliberarea lui Vlad Filat din sala de judecată. Contestăm decizia magistraților de la judecătoria Buiucani din considerentul că aceasta este una nefondată, abuzivă, nemotivată, ilegală și nu corespunde legislației naționaleși internaționale. Instanța a admis o interpretare extensivă defavorabilă cu abuzuri de drept și interpretări eronate contrare legii penale. Magistrații au preluat din rechizitoriu aceleași probe colectate ilegal de către procurori care sunt nepertinente, neconcludenteși neutile”, se arată într-un comunicat de presă al apărătorilor lui Vlad Filat.

În opinia acestora, în acest dosar, dreptul la apărare al inculpatului de a audia martorii apărării acceptați anterior de instanța de fond nu a fost asigurat, iar declarațiile controversatului Ilan Șor nu pot fi puse la baza unei sentințe de condamnare, „deoarece au fost administrate cu încălcarea standardelor unui proces echitabil”.

„Atenționăm că faptele care au stat la baza condamnării lui Vlad Filat nu se înscriu nici în fapt, nici în drept - în limitele răspunderii penale pentru coruperea pasivăși traficul de influență. Sentința judecătoriei Buiucani nu a fost motivată nici în partea dispunerii măsurii de confiscare specială, care afectează grav dreptul de proprietate garantat de prevederile art. 1 Protocolul 1 adițional la Convenția CEDO. Menționăm, în mod repetat, că Vlad Filat nu are legatură cu frauda din sistemul bancar și nu există nici o probăîn acest sens. Dosarul este motivat politic, iar sentința de condamnare face parte dintr-un spectacol bine regizat, care are scopul final de a-l exclude pe Vlad Filat de pe arena politică”, mai spun avocații care anunță că vor insista și la Curtea de Apel ca ședintele de judecată să fie publice.

Menționăm că, tot în această săptămână, și procurorii au contestat decizia Judecătoriei Buiucani în dosarul Filat, solicitând 19 ani de închisoare pentru fostul premier.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md