13:10:59 05.05.2024
Stiri

Maia Sandu insistă pe lângă FMI să NU încheie niciun ACORD cu Guvernul R. Moldova: „Banii vor fi FURAȚI din nou”

Politică 14.07.2016 18:03 Vizualizări1670 Autor: Ziarul National
Maia Sandu insistă pe lângă FMI să NU încheie niciun ACORD cu Guvernul R. Moldova: „Banii vor fi FURAȚI din nou”


„Luând în considerație ultimele informații privind frauda din sistemul bancar, solicit Fondului Monetar Internațional să nu încheie niciun acord cu Guvernul R. Moldova până nu sunt asigurate responsabilizarea și transparența procesului. Există indicii serioase că unele persoane de la putere sunt implicate în acest furt. Dacă FMI acordă împrumut acelorași autorități, riscul major este că banii vor fi furați din nou”, se arată într-un demers semnat de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Potrivit politicianului, banii care urmează să vină de la FMI nu vor ajunge la oameni. „Banii vor ajunge iarăși în buzunarele demnitarilor corupți. Împrumutul va crește datoria țării, fără să contribuie la îmbunătățirea nivelului de viață al cetățenilor. Înainte să finalizeze acordul de împrumut, FMI trebuie să facă pași concreți pentru a se asigura că banii nu vor fi delapidați de politicienii corupți”, propune Sandu.

În acest sens, liderul PAS „solicită insistent” două lucruri de la oficialii FMI - asigurarea transparenței procesului și responsabilizarea autorităților.

„Pornind de la experiența proastă a Programului de Evaluare a Sectorului Financiar din 2014 care a fost publicat doar 2 ani mai târziu, astfel ascunzând cetățenilor R. Moldova adevărul despre sistemul bancar, cer ca toate documentele referitoare la procesul de negocieri să fie făcute publice fără întârziere. Noi nu credem că acești politicieni vor respecta legea și vor folosi banii FMI în mod corect. Solicit desemnarea unei terțe părți în calitate de administrator care să supravegheze distribuirea fiecărui ban împrumutat și să informeze adecvat publicul larg. Fac un apel către partidele de opoziție și organizațiile societății civile să ni se alăture în acest demers către FMI pentru a reuși să responsabilizăm și să transparentizăm această guvernare”, se mai arată în scrisoarea Maiei Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md