16:39:19 08.05.2024
Stiri

Un vicepremier din Guvernul Filip ar putea fi DEMIS

Politică 07.07.2016 18:30 Vizualizări1558 Autor: Ziarul National
Un vicepremier din Guvernul Filip ar putea fi DEMIS


Vicepremierul pe probleme sociale, fost premier interimar Gheorghe Brega, ar putea fi demis din cauza „înrăutățirii stării lucrurilor în domeniul protecției sociale”. Demisia vicepremierului o cer deputații socialiști, care astăzi au înregistrat o moțiune simplă împotriva activității lui Gheorghe Brega.

Potrivit moțiunii, Gheorghe Brega „a ales să stea confortabil în fotoliul de viceprim-ministru şi să apere interesele partidului, dar nu ale cetăţeanului de rând care se confruntă cu realitatea dură, care nu are ce mânca în propria ţară, nu are un loc de muncă şi este impus de situaţie să-şi lase familia plecând în căutarea unei vieţi mai bune”.

„Coaliţia aflată la guvernare şi promotorul politicilor din sfera socială, domnul Gheorghe Brega urmează principiile unei politici de extremă dreaptă, care segmentează societatea, distruge solidaritatea socială, menţine şi adânceşte decalajele faţă de modelul social echitabil, reducând coeziunea socială şi capacitatea societăţii de a rezista crizei de la noi din ţară”, se mai arată în moțiune.

De asemenea, socialiștii fac trimitere și la migraţia specialiştilor din domeniul medical. „Majoritatea celor care decid totuşi să se angajeze în instituţiile medicale din ţară preferă să rămână în oraşe, decât să meargă la sate. Acest fapt se explică prin lipsa elaborării unor mecanisme operante pentru a stimula tinerii să activeze în mediul rural. Realitatea arată că, astăzi, în R. Moldova înregistrăm cel mai înalt nivel al bolilor şi deceselor din Europa. Spitalele se confruntă cu o acută lipsă de medicamente, materiale sanitare, chiar căldură şi uneori hrană. La aceasta se adaugă imposibilitatea oamenilor de a beneficia de dreptul legal la medicamente compensate. Toate acestea fac practic, ca populaţiei să nu i se asigure îngrijirile medicale de care are nevoie, fiind lăsată de actualii guvernanţi fără nici un fel de şansă în faţa bolilor şi, în ultima instanţă în faţa morţii”, se menţionează în moţiune.

De menționat că fracţiunea PSRM a înregistrat până acum moţiuni simple contra Corinei Fusu, ministru al Educaţiei, Anatol Şalaru, ministru al Apărării, Octavian Armaşu, ministrul Finanţelor, a ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, dar şi a ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari. Astăzi pe ordinea de zi a Legislativului a fost inclusă examinarea moţiunii simple asupra activităţii ministrului Protecţiei Sociale, Stela Grigoraş. În toate cazurile, moțiunile socialiștilor nu au acumulat numărul necesar de voturi, iar miniștrii vizați au rămas în funcție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md