03:49:23 28.04.2024
Stiri

Plahotniuc iese la RAMPĂ: „Vreau ca aceste grupuri să ştie că mă voi IMPLICA personal”

Politică 29.06.2016 18:30 Vizualizări6887 Autor: Ziarul National
Plahotniuc iese la RAMPĂ: „Vreau ca aceste grupuri să ştie că mă voi IMPLICA personal”


Prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, este deranjat că în ultimul timp au apărut foarte multe săli pentru jocuri de noroc, iar mai mulți copii au căzut în această patimă. Democratul este îngrijorat că e un fenomen care ia amploare și i-a avertizat pe cei care dețin aceste săli că se va implica personal pentru a face ordine în acest domeniu.

„Nu am fost niciodată pasionat de jocuri de noroc, nu m-a prins acest viciu, dar îi înţeleg efectele negative şi mai ales înţeleg cât de periculoase sunt ele pentru un copil aflat în dezvoltare. Am decis să le propun colegilor din Coaliţia de guvernare ca împreună să găsim formula pentru a reglementa drastic funcţionarea cazinourilor şi sălilor pentru jocuri de noroc, să venim cu modificări legislative care să nu mai permită amplasarea acestor săli în zone unde au acces minorii şi în general să creăm un cadru legislativ mult mai clar în domeniu, aşa acum este şi în alte ţări europene.

În şedinţa Consiliului Coaliţiei de guvernare le-am prezentat colegilor situaţia privind acest subiect şi am convenit ca în perioada imediat următoare să venim cu un plan de acţiuni pentru eradicarea acestui fenomen nociv. Noi vom veni cu soluţia politică şi cu modificările legislative necesare, iar colegii de la Guvern urmează să vină cu un plan de acţiuni pe zona lor de competenţă, instituţională.

Am făcut publică această iniţiativă pentru că ştiu că întotdeauna când se încearcă reglementarea activităţii cazinourilor şi sălilor pentru jocuri de noroc apar imediat unele grupuri de interese care încep să facă presiuni pentru a-şi păstra anumite facilităţi, inclusiv pentru comiterea unor ilegalităţi. Vreau ca aceste grupuri să ştie că de această dată mă voi implica personal şi împreună cu colegii din Coaliţia de guvernare vom face ordine, deci să nu-şi cheltuie energia şi banii degeaba pentru a ocoli reglementările acestui domeniu”, a avertizat coordonatorul Coaliției de guvernare pe blogul său.

Menționăm că anterior și socialiștii au avut o asemenea propunere, dar aceasta nu a fost susținută.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md