08:21:24 06.05.2024
Stiri

SCANDALUL „HSBC” // DEZVĂLUIRI despre clienţii cu banii ascunşi în Elveţia

Știri 13.02.2015 11:44 Vizualizări717 Autor: Ziarul National
SCANDALUL „HSBC” // DEZVĂLUIRI despre clienţii cu banii ascunşi în Elveţia www.huffingtonpost.com


Site-ul Consorţiului Internaţional pentru Investigaţii Jurnalistice a publicat o serie de extrase şi comentarii făcute de bancherii „HSBC” despre clienţii lor. Unele detalii despre cei care ascundeau banii în conturile elveţiene sunt de-a dreptul savuroase, scrie money.ro.

Potrivit sursei citate, comentariile făcute de bancheri trădează modul în care clienţii respectivi interacţionau cu banca. Cele mai multe dintre ele arată un singur lucru: faptul că cei care îşi ascundeau banii în conturile elveţiene aveau o teamă comună şi o frică aproape patologică de inspectorii fiscali. Pentru alţii, problemele apar când e vorba despre femeile din viaţă lor. În orice caz, este mai mult decât evident că banii mulţi, mai ales cei ascunşi în bănci, nu sunt lipsiţi de probleme şi temeri.

Redăm mai jos câteva dintre aceste comentarii, citate de site-ul icij.org

„Este total interzis să-l sunăm pe client în Belgia. Întotdeauna, el este cel care sună. A dat telefon astăzi. S-a prezentat sub numele unui fotbalist (Zidane, Cruyff …). Vrea să ştie care este preţul caviarului”, ceea ce înseamnă valoarea totală a activelor.

„Are dezacorduri mari cu soţia lui şi este posibil să divorţeze. Soţia lui nu are absolut nicio idee despre ce să facă cu contul”.

„Ne-a împărtăşit îngrijorările privind formalităţile viitoare privind divorţul. Fosta lui soţie îl hărţuieşte. L-a denunţat la inspectorii fiscali”.

„Client dificil. Va călători la Moscova şi Kiev şi va petrece acolo două luni să producă un film despre fetele din Rusia care vor să emigreze”.

„Ne-a menţionat că este foarte îngrijorat în ceea ce priveşte confidenţialitatea și securitatea. Soţia i-a fost răpită imediat după căsătorie şi a fost găsită de poliţie. Fratele, de asemenea, a fost răpit.”

„I-am explicat încă o dată că nu suntem inspectori fiscali şi că nu este vină mea că el era de naţionalitate canadian. I-am spus că nu puteam să fac minuni. Nu mai sunt dispus să tot fac eforturi pentru o astfel de persoană. Problemele sunt doar din cauza lui şi doar rezultatul nesiguranţei”.

Amintim că, potrivit Consorţiului Internaţional pentru Investigaţii Jurnalistice, filiala elveţiană a băncii engleze a „HSBC” îşi îndemna clienţii să-şi depună banii în conturi ascunse, pentru a se sustrage de la plata taxelor în ţările lor sau pentru a evita unele anchete penale. Printre clienţi se numără şi opt moldoveni care au ascuns la filiala băncii din Elveția 22,8 milioane de dolari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md