20:42:07 26.04.2024
Stiri

Expert, despre acordul dintre Ministerul Economiei și „Gaz Natural Fenosa” care va duce la majorarea tarifelor la energia electrică: „Politicieni IRESPONSABILI”

Economie 08.06.2016 20:23 Vizualizări1698 Autor: Ziarul National
Expert, despre acordul dintre Ministerul Economiei și „Gaz Natural Fenosa” care va duce la majorarea tarifelor la energia electrică: „Politicieni IRESPONSABILI”


Expertul în energetică, Sergiu Tofilat, susține că acordul la care a ajuns Ministerul Economiei și „Gaz Natural Fenosa” în privința recuperării banilor pe care i-a pierdut furnizorul de energie electrică din cauza devierilor tarifare reprezintă „duble standarde inadmisibile”.

Mai mult, aceste devieri financiare vor fi incluse în tarif începând cu anul viitor, timp de patru ani, iar cetățenii vor fi cei care vor suporta costurile deciziilor „politicienilor iresponsabili”.

„1. Când politicienii iresponsabili stabilesc care trebuie să fie tarifele, când să crească şi când să fie reduse (ANRE doar bifează că le-a votat), întreg sectorul energetic are de suferit.
2. Devierile financiare de 1,6 miliarde lei vor fi incluse în tarif din anul 2017, timp de 4 ani. Cu asta e clar, dar cum rămâne cu efectuarea unui audit, să vedem cât „s-a pus prin buzunare” până în prezent?!!!
3. Asemenea duble standarde sunt inadmisibile din partea Comunităţii Energetice, în opinia mea”, comentează expertul.

CITIȚI și R. Moldova a RATAT o ieftinire a energiei electrice cu 40%

Menționăm că, recent, a fost semnat un aranjament pentru regularizarea recuperării devierilor tarifare de către agentul economic. Potrivit acordului, „Gaz Natural Fenosa” urmează să recupereze 1,75 miliarde de lei în următorii patru ani, până la 31 decembrie 2020. Banii vor fi recuperați „prin intermediul tarifelor de distribuție și furnizare a energiei electrice calculate și ajustate anual, la o rată a dobânzii de 7,66% anual”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md