11:06:20 26.04.2024
Stiri

CRIZĂ // Prețurile la apartamentele din Chișinău, tot mai mici. Cauzele scăderii, enumerate de experții imobiliari

Economie 01.06.2016 15:06 Vizualizări3077 Autor: Ziarul National
CRIZĂ // Prețurile la apartamentele din Chișinău, tot mai mici. Cauzele scăderii, enumerate de experții imobiliari


Prețurile locuințelor în capitală vor continua să scadă cel puțin până la alegerile din toamnă. De această părere sunt mai mulți experți imobiliari și patroni ai firmelor de construcții din capitală, care spun că până atunci apartamentele s-ar putea ieftini cu cel puțin 5%.

Aceștia dau vina pe criza pe care o traversează domeniul imobiliar, exodul moldovenilor peste hotare, cererea mică și pauperizarea populației, scrie
radiochisinau.md.

Exodul moldovenilor din țară și sărăcia sunt cauzele principale care au dus la scăderea prețurilor la locuințe, consideră expertul imobiliar Nicolae Ostafiiciuc.

Și dacă după primul val de plecări prețurile au crescut vertiginos, după cel de-al doilea val, dimpotrivă, apartamentele s-au ieftinit, migranții renunțând să mai investească în locuințele din Republica Moldova.

De asemenea, Nicolae Ostafiiciuc a menționat că, până în toamnă, locuințele se vor mai ieftini în medie cu 5 procente, ceea ce este aproape de minimumul posibil, mai jos de care firmele în construcții nu pot coborî, așa că, începând cu 2017, reducerea prețurilor s-ar putea opri.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele luni ale lui 2016 în Republica Moldova au fost date în folosinţă doar 562 de apartamente, cu aproape 9% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cea mai mare descreştere s-a înregistrat în mun. Chişinău, de 20%.

În prezent, prețul mediu al apartamentelor este de circa 510 euro pentru un metru pătrat. Cele mai solicitate continuă să fie apartamentele mici cu una și două camere în blocurile noi, mai scrie radiochisinau.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md