07:25:28 27.04.2024
Stiri

ANCHETĂ // Filiera basarabeană a afacerilor din SCANDALUL dezinfectanților din România

Social 24.05.2016 17:52 Vizualizări1076 Autor: Ziarul National
ANCHETĂ // Filiera basarabeană a afacerilor din SCANDALUL dezinfectanților din România libertatea.ro


Dan Condrea a prins gustul afacerilor dubioase la scurt timp după ce a cunoscut o basarabeancă cu influențe interesante nu doar la nivel de ministere, ci și de crimă organizată. După ce a produs milioane de euro din producția de dezinfectanți, servicii de curățenie sau arhivare, fostul patron a culminat cu firme care ofereau servicii de videochat, dirijate din umbra unui cumnat moldovean.

Moartea suspectă a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, companie care a creat un scandal fără precedent în România, a lăsat în urmă sute de întrebări și suspiciuni. Unii s-ar gândi că viața patronului Hexi Pharma s-a schimbat subit în urmă cu o lună în urmă, de când jurnalistul Cătălin Tolontan a început seria dezvăluirilor despre dezinfectanții diluați pe care îi vindea spitalelor din România, când, în realitate, viața lui s-a sucit la 180 de grade de când a făcut pereche și în afaceri, și în privat, cu o moldoveancă de peste Prut care i-a căzut cu tronc la o petrecere de firmă.

Credea că Uliana este „liniștită”, așa o lăuda apropiaților, când o prezenta. Pesemne că nu era ca Laura, fosta soție, de care tocmai divorțase și, atât de înfierat era, încât era în stare să ia totul de pe ea. I-a luat totuși ce-i era mai drag, fetița și dreptul de a o vizita. Cea care i-a făcut cunoștință cu Uliana a fost chiar o contabilă de la Hexi Pharma.

Pretențiile Ulianei, care la acea vreme avea doar 28 de ani, au crescut rapid și Condrea a fost mai degrabă forțat să facă inclusiv o nuntă, deși și-a jurat că după ce se rupe de Laura nu se va mai căsători niciodată, ne-a declarat un apropiat de-al acestuia. Secretă, ce-i drept, și de paravan, pentru că nimeni nu știe de acest eveniment, și pentru că singurii martori au fost doar familia Ulianei din Republica Moldova și câțiva prieteni de-ai acesteia. Vorbim despre o ceremonie consumată în 2012 la o biserică din orașul Ungheni, unde s-a născut Uliana, pentru care Condrea ar fi plătit 100 de euro preotului ca să accepte s-o facă, fără să fie înregistrată vreodată în acte. „Libertatea” a obținut o poză doveditoare de la acel eveniment.



Cercul celor care au avut acces la informațiile din firmele lui Condrea a fost foarte restrâns, iar secretele lui au fost tot timpul în siguranță pentru că acesta a ținut pe lângă el numai oameni din familie, chiar dacă unii dintre ei erau abia ieșiți de pe băncile facultății. Vorbim despre noua familie pe care patronul Hexi Pharma și-a făcut-o în Republica Moldova.

Să-i luăm pe rând. Mai întâi, Condrea a început să cumpere dezinfectanți printr-un off-shore cipriot în 2008, după care îl vindea de zece ori mai scump. Nu a făcut acest lucru de capul lui. În același an, în compania Hexi Pharma a fost introdusă în acționariat și iubita lui, Uliana, iar la coordonare au venit cei doi frați gemeni, o verișoară din Chișinău, și un cetățean moldovean în vârstă de 34 de ani, Mihail Leva, care a devenit mâna dreaptă a lui Condrea. Cei patru au devenit indispensabili și au primit sarcini depline în firmele lui, deși, de exemplu, cei doi gemeni, Mihai și Radu, sunt foarte tineri, proaspăt absolvenți de facultate.

Citiți continuarea pe libertatea.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md