14:50:36 30.04.2024
Stiri

LOVITURĂ pentru democratul Țuțu. Sentința de achitare a acestuia, CONTESTATĂ: „Am cerut detenție pe viață”

Anticorupție 22.05.2016 18:00 Vizualizări10135 Autor: Ziarul National
LOVITURĂ pentru democratul Țuțu. Sentința de achitare a acestuia, CONTESTATĂ: „Am cerut detenție pe viață”


Sentința de achitare a deputatului democrat Constantin Țuțu, dictată pe 13 mai curent în dosarul omorului lui Alexei Veretca lângă un restaurant din Orhei în primăvara anului 2012, a fost contestată de avocatul familiei Veretca.

„Am cerut, din numele părții vătămate Tatiana Veretca, să fie clasată sentința primei instanțe și să fie emisă o nouă sentință de condamnare a tuturor inculpaților cu stabilirea pedepsei – detenție pe viață”, a declarat avocatul Roman Zadoinov pentru TV7.

Potrivit lui Zadoinov, nici Ion Corcodel, care și-a asumat vina în cazul omorului, nu este în arest, deși a primit opt ani de închisoare. Avocatul familiei Veretca afirmă că el are doar interdicția de a părăsi țara până la intrarea în vigoare a acestei hotărâri.

Amintim că, pe 20 mar­tie curent, Cur­tea Euro­peană a Drep­tu­ri­lor Omu­lui (CEDO) a comu­ni­cat Guver­nu­lui Repu­bli­cii Mol­dova cere­rea pe cauza Veretca și a cerut ca, în ter­men de două luni, agen­tul guver­na­men­tal să pre­zinte obser­va­ții cu pri­vire la dosa­rul omo­ru­lui lui Ale­xei Veretca.

Cur­tea a soli­ci­tat Guver­nu­lui să pre­zinte între­gul dosar penal pen­tru exa­mi­nare, să dea expli­ca­ții cu pri­vire la scoa­te­rea de sub urmă­rire penală a trei incul­pați care au par­ti­ci­pat la acel atac armat, inclu­siv depu­ta­tul Con­stan­tin Țuțu, argu­mente și a infor­ma­ții de ce pro­ce­sul penal s-a des­fă­șu­rat în spa­tele uși­lor închise, fără acce­sul păr­ți­lor vătă­mate și, con­trar pre­ve­de­ri­lor art. 2 al CEDO, care pre­vede nece­si­ta­tea efec­tuă­rii unei anchete efec­tive a tutu­ror cir­cum­stan­țe­lor din dosar, de ce jude­că­to­rul de instruc­ție care a exa­mi­nat înce­ta­rea urmă­ri­rii penale în pri­vința aces­tor incul­pați nu a infor­mat păr­țile în pro­ces des­pre această exa­mi­nare, de ce jude­că­to­rul de instruc­ție a ascuns de la par­ti­ci­pan­ții la pro­ces data, locul și ora exa­mi­nă­rii aces­tui subiect în ședința de jude­cată, de ce nu a expe­diat păr­ți­lor la pro­ces copia înche­ie­rii pe care a emis-o pri­vind scoa­te­rea de sub urmă­rire penală a trei incul­pați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md